DomovArhivŠe en uspešen teniški turnir pod streho

Še en uspešen teniški turnir pod streho

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Preko 150 mladih teniških upov iz 16 držav je teden dni vihtelo loparje za pokale Luke Koper. V zaključnih dvobojih je bilo mogoče spremljati zelo kvalitetno igro, s katero so igralci in igralke opozorili nase. To še posebej velja za vse finaliste, ki po ocenah strokovnjakov spadajo med najboljše evropske dvanajstletnike. Pri deklicah je na koncu slavila 12-letna Živa Falkner (SLO), ki je v finalu v dveh nizih premagala leto mlajšo Noo Krznarič iz Hrvaške z rezultatom 6-4 6-3. Obe zasedata tudi prvo mesto na jakostnih lestvicah v svojih državah. Pri dečkih je slavil Dominik Buzonics (Mad), ki pa v finalu ni imel preveč težkega dela, saj mu je moral Goran Životić iz Srbije tekmo zaradi poškodbe noge pri rezultatu 4-2 predati. Koprski teniški igralci in igralke tokrat niso zabeležili vidnejše uvrstitve z izjemo Aleksa Vinceka (TK Koper), ki se je v dvojicah prebil do četrtfinala.

” Po uspešno organiziranem profesionalnem turnirju za moške , smo uspešno spravili pod streho tudi 7. Luka Koper Junior Open. V imenu organizacijskega odbora se zahvaljujem vsem pokroviteljem za odlično  sodelovanje” je povedal predsednik TK Koper Aleksandar Živin, ki je s strani udeležencev prejel veliko pohval za odlično organizacijo in zelo dobro pripravljena igrišča.

 

jko2014finaleDSCF9984
Zmagovalca: Živa Falkner (Slo) in Dominik Buzonics (Mad).

Sicer pa s tem mednarodnih teniških dogodkov na Bonifiki za letos še zdaleč ni konec. Teniški klub Koper bo že med 19 in 22. junijem organiziral ITF Seniors Koper Open za veterane (od +35-80 let), ki tudi velja za svetovno jakostno lestvico, med  1. in 6. septembrom pa bo na sporedu že 4. Banka Koper Junior Open od 10 do 14 let.

Več o turnirju si lahko ogledate na www.teniskoper.com in www.jrkoperopen.com, kjer je na  ogled tudi bogata galerija slik z Bonifike.