DomovArhivSeven seas Explorer pri nas tudi v četrtek

Seven seas Explorer pri nas tudi v četrtek

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Ladja je bila namreč prvič splavljena šele julija, izgradila pa jo je italijanska ladjedelnica Fincantieri za ladijsko družbo Regent Seven Seas Cruises. Z 223 metri dolžine in kar 14 palubami lahko gosti do 750 potnikov, za njih pa skrbi kar 650 članov posadke. Ladjo odlikujejo zelo prostorne kabine, večje od sob boljših hotelov, pri čemer ima prav vsaka kabina lasten balkon in garderobni prostor. Cena deset dnevnega križarjenja na ladji SS Explorer se giba med 7.500 in do kar 40.000 evrov. Petični gosti uživajo t. i. all-inclusive ponudbo, v katero so všteti tudi vsi izleti. Na ladji se lahko gostje zabavajo v velikem gledališču, obiščejo lahko casino ali pa številne bare in restavracije na najvišjem nivoju.

20160801_120255

Na svojem prvem potovanju, ki se je pričelo 14. julija v Monaku, se je luksuzna ladja včeraj prvič ustavila tudi v Kopru. Ob tej priložnosti je kapitan ladje Stanislas Mercier De Lacombe sprejel predstavnico Mestne občine Koper, svetovalko župana Jano Tolja, in direktorja potniškega terminala v Luki Koper, Bojana Babiča. Po kratkem sprejemu in ogledu povsem nove ladje so si prisotni izmenjali spominske plakete.

jana tolja foto

Med tem so številni gosti že odpotovali na izlete po Sloveniji, spet drugi pa so odkrivali lepote našega mesta. Tako na ladji kot na izletih je velik poudarek na kulinariki, saj so premožni gosti tudi veliki gurmani. Na ladji so tako organizirani tudi ekskluzivni kuharski tečaji in gastronomski izleti (Gourmet Explorer Tours), pod taktirko svetovno priznanega chefa Kathryn Kelly. Slednja je že pokazala, da ceni tudi naše lokalne proizvode, saj je kot sestavine za svoje ekskluzivne kuharske tečaje vključila tudi piransko sol in oljčno olje koprskega oljkarja Vanje Dujca. Nad istrsko gastronomijo pa so bili navdušeni tudi gosti, saj je eden izmed njih izjavil, da je pri nas jedel bolje kot v Barceloni, ki slovi po najboljših restavracijah.

20160801_115806

Seven Seas Explorer bo danes zaključil svoje krstno križarjenje v Benetkah. Ponovno nas bo obiskal že ta četrtek, v okviru svojega prvega desetdnevnega križarjenja, na katerem bo Koper prvi postanek. Gosti najvišje kupne moči bodo nato nadaljevali potovanje po Jadranu pa vse tja do Civitavecchie oziroma Rima. Vsekakor nas prihodi tovrstnih luksuznih potniških ladij lahko navdajajo s ponosom, da imamo v Kopru, okolici in drugod po Sloveniji kaj ponuditi tudi najbolj prestižnim gostom, ki se k nam z veseljem vračajo.