DomovArhivSeviljski brivec prihaja v Koper

Seviljski brivec prihaja v Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mojstrovino znanega italijanskega opernega skladatelja Rossinija bodo na osrednjem mestnem trgu v Kopru uprizorili vrhunski solisti, zbor in orkester Videmske filharmonije, pod vodstvom dirigenta Alfreda Barchija in v režiji Giampaola Zennara, ki bodo poskrbeli za edinstven dogodek. Ta se bo do konca julija nato selil še v tri mesta Furlanije Julijske krajine, in sicer v Caorle, Jesolo in nazadnje v Gradež, pred Koprom pa je gostoval že v Vidmu, S. Danielu, Spilimbergu,  Riccionu, Pordenonu in v Gemoni del Friuli.

Sicer je posebna izvedba opere Seviljski brivec le del projekta »Il carro di Tespi«, ki letos obeležuje 10. obletnico in s katerim si Societa` filarmonija prizadeva opero čim bolj približati širšemu občinstvu, predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Prav Seviljski brivec je bil prva opera, s katero je projekt začel svojo desetletno pot uspeha, zato so jo, tako Barchi, tudi ob jubileju vključili v svoj repertoar.

Za Koprski glasbeni spektakel so vstopnice že na voljo, kupite jih lahko prav vsak dan, med 10. in 12. uro ter 17. in 19. uro, v Gledališču Koper, na dan dogodka pa bo nakup možen vse do 21. ure. Cena vstopnic je enotna, in znaša 20 evrov.

Poleg opere bodo to poletje zaznamovale še številne druge glasbeno in kulturno obarvane prireditve, med njimi denimo Rumena noč, ki se po dolgih letih ponovno vrača v Koper. Ta bo postregla s pestrim, tridnevnim programom, v okviru katerega ne bo manjkalo dobre glasbe, zabave in kulinaričnih dobrot. Več informacij o prireditvah pa vam bo v video-prispevku podala Jana Otočan.