DomovArhivSkupaj za trajnostni razvoj območja Dragonje in istrskega zaledja

Skupaj za trajnostni razvoj območja Dragonje in istrskega zaledja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod tako vabi vse nevladne organizacije/društva s sedežem v zaledju Istre in ostale, ki delujejo na področju razvoja podeželja, kmetijstva, turizma, varovanja naravne in kulturne dediščine, da se jim pridružijo pri aktivnostih povezovanja ter skupnega načrtovanja in priprave projektov za trajnostni razvoj širšega območja Dragonje oz. podeželja Istre. V ta namen bo v naslednjih tednih sklop srečanj oz. delavnic, ki bodo na različnih lokacijah istrskega zaledja. Prvo srečanje bo v torek, 13. januarja, ob 17. uri, v prostorih Kulturnega doma v Padni.

Zakaj je pomembno, da se jim pridružite?

S projektom želijo okrepiti medsebojno sodelovanje in skupni nastop nevladnih organizacij, s čimer bi te postale aktivnejše in bolje slišan deležnik trajnostnega razvoja podeželja Istre. Ob enem bi te pridobile nova znanja ter veščine, ki jim bodo koristile pri nadaljnjem delu in projektih. Ob vsem naštetem pa se bodo skupaj aktivno vključili v pripravo Lokalne razvojne strategije, ki bo služila kot podlaga za izvajanje programa LEADER/CLLD, iz katerega lahko pričakujejo okoli milijon evrov sredstev za razvoj podeželja Istre. Istočasno bodo tudi v sodelovanju s hrvaškimi nevladnimi organizacijami identificirali razvojne ideje in pripravili kvalitetne projekte. Kmalu bo potrjen Program razvoja podeželja 2014-2020, ki prinaša tudi možnosti za financiranje idej/projektov nevladnih organizacij (LEADER, Sodelovanje). Poleg tega bodo za te organizacije na voljo tudi sredstva za razvoj podeželja iz drugih programov oz. virov.

Program prvega srečanja oz. delavnice:

  1. predstavitev vsebine in ciljev projekta,
  2. pomen socialnega učenja in vključevanja nevladnih organizacij v procese trajnostnega razvoja podeželja in izkušnje na primeru Krajinskega parka Goričko (dr. Romina Rodela),
  3. skupna zasnova nadaljnjega poteka dela in vzpostavitve koalicije/mreže NVO za trajnostni razvoj podeželja Istre.

Zavod Eko-Humanitatis prosi, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 12. januarja prek spletne prijavnice. Več informacij lahko dobite na: ekohumanitatis@gmail.com ali na: 041376561.

Vabljeni!

Projektna ekipa: Dane Podmenik, dr. Romina Rodela, Denis Goja, Andrej Medved, Slavko Mezek, Mateja Forte, David Radoš in Nara Petrovič.