DomovArhivSkupina obiskovalcev s Kitajske obiskala Koper

Skupina obiskovalcev s Kitajske obiskala Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po prvih stikih med mestoma Ningbo in Koper, do katerih je prišlo leta 2013, in po lanskem podpisu sporazuma o vzpostavitvi prijateljskega sodelovanja med mestoma, se dobri odnosi s kitajskim pristaniščem nadaljujejo. Ningbo je junija gostil mednarodni sejem, na katerem so se predstavljale države iz srednje in vzhodne Evrope, in na katerem se je predstavljala tudi Mestna občina Koper.

20150706_120054

Kitajska želi povečati sodelovanje s tem delom Evrope tudi na področju turizma. V ta namen so zagnali pobudo 1000 turistov iz Ningboja v države srednje in vzhodne Evrope. V okviru slednje in na podlagi dobrih prijateljskih odnosov, je včeraj Koper obiskala tudi prva skupina gostov s Kitajske. Slednjo je v Pretorski palači sprejel podžupan Peter Bolčič, ki je gostom izrekel dobrodošlico. Skupina si je vodeno ogledala koprsko staro mestno jedro, ogled pa se je zaključil z degustacijami lokalnih kulinaričnih specialitet v delikatesi Miramar na Carpacciovem trgu. Kitajski gosti so bili navdušeni nad urejenostjo mesta, znamenitostmi in prijaznostjo domačinov.

Koper bo v mesecu juliju predvidoma gostil še dva prihoda skupin iz Ningboja. Naslednja bo k nam prišla 20. julija, v njej pa bodo predstavniki turističnih agencij.

20150706_131227

 


Mesto Ningbo se nahaja približno 200 kilometrov južno od Šanghaja in šteje 3,6 milijona ljudi, medtem ko jih celotna občina šteje preko 7 milijonov. Ningbo je eno od najstarejših kitajskih mest, naseljeno naj bi bilo že leta 4800 p.n.š., v zgodovini je bilo pomembno mesto na svileni poti, v moderni dobi pa se je razvilo v eno izmed pomembnejših kitajskih pristanišč. V mestu je močno razvito izvozno usmerjeno gospodarstvo, z veliko vlogo privatnega sektorja, ki predstavlja 80 % lokalnega BDP-ja.

(vir wikipedia)