DomovArhivSlovenski rokometaši z zmago proti Hrvaški na noge dvignili vso Bonifiko

Slovenski rokometaši z zmago proti Hrvaški na noge dvignili vso Bonifiko

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko so na prvih dveh pripravljalnih tekmah pred odhodom na olimpijske igre v Riu slovenski rokometaši slavili proti reprezentanci Tunizije, so svojo odlično pripravljenost potrdili tudi v Kopru. Hrvaško moštvo je le tako enkrat prevzelo vodstvo, sicer so bili izbranci Veselina Vujovića bistveno boljši.

Že na začetku tekme je bilo jasno, da bodo tempo na igrišču diktirali Slovenci, čeprav sta bili moštvi nato ves prvi del precej izenačeni. Borbenost je bilo zaznati na obeh straneh, v osmi minuti pa je domača ekipa po dveh zaporednih golih Gašperja Marguča Hrvatom pobegnila za dva zadetka. Najvišjo prednost je slovenskim rokometašem v zadnji minuti prvega dela priigral Jure Dolenec, ki je zadel za 13 proti 9.

Nekoliko bolj zagnano pa so v drugi del tekme vstopili gostje, ki so s stremi zaporednimi zadetki Marka Kopljara izničili slovensko prednost. A Slovenci se niso dali, kmalu so se znova zbrali in pokazali kar nekaj za oko všečnih potez in akcij, ki jih je občinstvo pospremilo z bučnim aplavzom in navijanjem. Ena takih akcij se je pokazala v 36. minutki, ko je hrvaško igro brez vratarja z lepim zadetkom kaznoval Marko Bezjak. V izteku tekme pa se je igra ponovno zaostrila, Hrvati so pritiskali in se tako v 54. minuti približali na zgolj gol zaostanka. Odločilni gol za zmago Slovenije je nato dosegel Miha Zarabec, ko je minuto pred koncem zadel za 27:25.

Slovenski rokometaši se bodo že v torek ponovno srečali z Hrvati, in sicer v Opatiji, do odhoda na olimpijado v Riu de Janeiru pa jih čaka še tekma z Danci.

71bf9cff1380aa6c029e6c4b308109ba
Slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek

»Do določene meje smo lahko zadovoljni s prikazanim. V naši igri so se še kazale nekatere napake, ki so posledice napornega pripravljalnega obdobja. Z vsako tekmo našo pripravljenost stopnjujemo in jo skušamo nadgraditi,« je po tekmi povedal Blaž Blagotinšek in dodal, da so bili fantje v drugem polčasu malo utrujeni, popustila je tudi osredotočenost, a so tekmo kljub temu pripeljali h koncu.

slika-_original-1452980969-1118801
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović

Z izkupičkom tekme je bil zadovoljen tudi selektor Veselin Vujović, ki je tudi na zadnji tekmi opravil kar nekaj rotacij na igrišču, končni seznam tistih, ki bodo odpotovali v Rio namreč še ni določen. »Kako naj določim potnike za Rio, če ne dam priložnosti vsem,« je pojasnil in dodal, da ima nekaj pripomb osrednji del obrambe, kljub temu da se zaveda, da so Hrvati individualno zelo močni.


Dvorana Bonifika, gledalcev 3000, sodnika: Žibret in Teršek (oba Slovenija).

Slovenija: Skok, Škof (10 obramb), Lesjak (3 obrambe); Blagotinšek 4, Henigman 1, Marguč 3, Kavtičnik 2, Janc 1, Dolenec 2, Cingesar 1, Skube, Poteko 1, Miklavčič, Gaber 2, Zorman, Bezjak 4, Razgor, Zarabec 3 (1), Bombač 3.

Hrvaška: Stevanović, Pešić (3 obrambe – 1 x 7-m), Ivić (5 obramb); Mihić 3, Duvnjak 1, Kopljar 6, Gojun, Matulić, Karačić 3, Kontrec, Štrlek 3, Čupić 2 (1), Slišković 5, Cindrić 1, Brozović 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Hrvaška 2 (1).

Save

Save