DomovArhiv“Socerb je ogledalo njihove splošne neuspešnosti”

“Socerb je ogledalo njihove splošne neuspešnosti”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob tem naj na kratko povemo, da je pristojno ministrstvo, po tem ko so mediji spraševali, zakaj dolga leta nihče ni poskrbel za nadstrešnice in dotrajan objekt na mejnem prehodu Socerb, medtem ko so na italijanski strani, s pomočjo sredstev Pokrajine Trst uredili ne samo mejni prehod ampak tudi cestišče, odgovorilo, da mejni prehod Socerb leži v Mestni občini Koper in da je namenjen prodaji ter da je bila občina Koper večkrat pozvana, da se opredeli do rušenja nadstrešnic na “mejnih prehodih”, skozi katere potekajo občinske ceste.

Ker to ne drži in gre za zavajanje javnosti se je na izjave odzval tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič:

»Katero ministrstvo? Za javno upravo? Ali sploh še obstaja to ministrstvo? Na tem ministrstvu sem bil samo enkrat, ko je bil minister za javno upravo Gregor Virant, torej vsaj deset let od tega in več, pa še takrat me je hitro minila volja, saj se dejansko nisem imel s kom, pa niti o čem pogovarjati. Katastrofa od katastrofe, še sami niso vedeli, o čem naj se z nami pogovarjajo, pa niti, kje Mestna občina Koper je, še manj pa zakaj sploh je.

Za resne, konkretne zadeve, se na Mestno občino Koper niso nikoli obrnili, sedaj v letu 2015 pa slišim, da na ministrstvu nestrpno in ponižno čakajo na naše velecenjene pripombe in stališča glede nadstrešnic na nekdanjem mejnem prehodu. Smešno. Dejstvo je, da so nadstrešnice, kot tudi ureditev objekta, izključno v njihovi domeni in naj torej, namesto da čakajo na nas, naredijo to, kar morajo. Situacija je sramotna, Socerb je ogledalo njihove splošne neuspešnosti, zato naj se malo ozrejo k našim sosedom v Italijo, kjer je območje mejnega prehoda zgledno urejeno in čisto. Glede na to, da jih je na raznoraznih ministrstvih po Sloveniji zaposlenih na milijone, me prav zanima, koliko je zaposlenih na ministrstvu za javno upravo. Lahko bi namreč stopili skupaj in sami, brez najetih zunanjih delavcev, že ker nimajo kaj drugega pametnega za delati, naredili vsaj nekaj koristnega, čistilno in rušilno akcijo na primer, s katero bi rešili in uredili ne samo Socerb, ampak tudi vse druge podobne objekte, ki jih je ob slovenski meji nič koliko. Ne pa da vsi ti milijoni in milijoni zaposlenih po ministrstvih kradejo čas “bogu i narodu”.«

Boris Popovič, župan Mestne občine Koper