DomovArhivSredozemski dan obale

Sredozemski dan obale

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prav na dan, ko obeležujemo Sredozemski dan obale, so se v Pretorski palači v Kopru zbrali številni gostje, ki so uvodoma pozdravili udeležence zadnjega posveta letošnja Tedna sredozemske obale. Da bi slovenska Obala imela manj težav s sosednjimi državami in več priložnosti, če bi se glavno mesto preselilo v Koper, je uvodoma vnovič poudaril rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, ki je tako kot podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič pozdravil tovrstna srečanja in projekt, katerega osnovni namen je iskanje skupnih ciljev in možnosti nadaljnjega razvoja.
Nekaj besed je zbranim namenila tudi Andreja Jerina z ministrstva za zunanje zadeve, ki je poudarila,da je tesno regionalno sodelovanje in skupinsko delovanje ključnega pomena za boljši jutri.

Teden številnih aktivnosti, od javne čistilne akcije »Čista obala 2015«, umetniške razstave fotografij delfinov, predstavitve projektov, ogleda pomorske poti rimskih vil, do predavanj in omizja, se je danes sklenil s posvetom, na katerem so številni govorci predstavljali izzive in priložnosti, predvsem pa potencial Jadransko Jonske makroregionalne strategije v Sloveniji.