DomovArhivStar papir za novo upanje

Star papir za novo upanje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizatorji želijo na ta način opozoriti na problematiko ravnanja z odpadki in dvigniti splošno zavest ljudi o pomenu ločenega zbiranja odpadkov s poudarkom na papirju.

Soorganizator akcije z geslom »Mi zbiramo!«, je tudi letos podjetje Dinos, pri projektu pa bo sodelovala še 3R iniciativa, ki bo del izkupička od zbranega papirja namenila OŠ dr. Ljudevita Pivka ter drugim izobraževalnim ustanovam, del pa bo šel tudi za razvoju zelenih delovnih mest. Sicer bo zbiranje potekalo na več različnih lokacijah, vrtci, šole, fakultete, podjetja in druge organizacije bodo papir namreč zbirali po vsej Sloveniji, poleg tega pa bo 12. aprila organiziran še poseben medijsko odmeven dogodek, na katerem bodo zgradili t.i. skulpturo iz papirja. Določene bodo tudi posamične zbirne točke, na katerih bodo lahko posamezniki odlagali star papir, v Kopru bo to kar na sedežu podjetja Dinos, na Šmarski cesti 7 v Kopru.

Bodite del vseslovenske akcije tudi vi, kajti skupaj lahko ohranimo naš svet lep, predvsem pa čist. Več o sami akciji si lahko preberete na www.ebm.si/papir.