DomovArhivTeniška zmaga na Ptuj in v Domžale

Teniška zmaga na Ptuj in v Domžale

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nastopilo je več kot 120 mladih slovenskih teniških upov, ki so predvsem v zaključnih dvobojih prikazali odličen tenis. Državna prvaka sta postala Pia Lovrič (Domžale) in Blaž Vidovič (Ptuj), ki sta slavila tudi v igri dvojic. Lovričeva v paru z Tjašo Klevišar iz Kranja, Vidovič pa v paru z Samuelom Patejem iz Novega mesta.

Izmed primorskih tenisačev se je med posameznicami najbolj izkazala Alea Bubek iz Nove Gorice, ki se je prebila do polfinala. V njem je izgubila proti kasnejši finalistki in to v podaljšani igri tretjega niza. V dvojicah pa je državna podprvakinja do 14 let postala Koprčanka Anja Čotar (TK Los Vanganelos), ki je zaigrala v paru z Tajo Lončarič (Ptuj). V isti kategoriji sta se Laura Koren in Tina Dujc (obe TK Koper) prebili do četrtfinala.

 

S tem pa teniških dogodkov na Bonifiki v mesecu juniju še ni konec, saj bo od 16. do 19.junija na sporedu še mednarodni turnir za seniorje, t.i. 5.ITF Seniors Koper Open za kategorije od 35 do 80 let, ki velja za točke svetovne jakostne lestvice ITF.