DomovArhivTURISTIČNA KARTICA KOPER – nov način promocije mestnega jedra Kopra

TURISTIČNA KARTICA KOPER – nov način promocije mestnega jedra Kopra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistična organizacija Mestne občine Koper (TOK) v sodelovanju z Zavodom Koper Otok želi svojim občanom in turistom, tako kot vrsta znanih turističnih območij v Sloveniji in tujini, ponuditi celostno spoznavanje ponudbe mesta Koper, na način, ki ga omogoča že poznani koncept t.i. »turistične kartice«, vendar bo uveljavljenim konceptom dobrih praks drugih turističnih destinacij Koper dodal svoj unikatni značaj.

 

Predvidoma aprila bo mestno jedro Kopra bogatejše za nov turistični produkt »Turistično kartico Koper«. Slednji znova dokazuje, da smo lahko uspešnejši le z združevanjem moči in medsebojnim konstruktivnim sodelovanjem, kar so na včerajšnjem in današnjem sestanku, na katerem so predstavniki občine premierno predstavili projekt, dokazali številni udeleženci predstavitve; skupaj več kot 30 ponudnikov mestnega jedra. Glavni akterji »Turistične kartice Koper« bodo nedvomno ravno slednji, ki so že danes v večini združeni v Zavod Koper Otok. Zato bo tesno sodelovanje z Zavodom ključnega pomena za razvoj in uspešnost novega produkta.

 

Nakup turistične kartice zagotavlja brezplačno vstopnino v Pretorska palačo, mestni zvonik, Pokrajinski muzej Koper in Etnološko zbirko, torej vstop v ključne znamenitosti mesta. Kartica bo imetniku omogočala tudi dve doživetji, obiskovalec bo lahko izbiral med različnimi degustacijami in drugimi posebnostmi, ki jih bodo ponujali sodelujoči partnerji projekta. Tretji »steber« kartice, pa ob znamenitostih in doživetjih, predstavljajo ugodnosti, kot so popusti v trgovinah ali popusti pri koriščenju različnih storitev, ki jih ponujajo različni ponudniki v mestnem jedru Kopra.

 

»Turistična kartica Koper« bo nekoliko drugačna od že poznanih tovrstnih turističnih produktov, predvsem, ker je zasnovana tako, da bo nakup zanimiv tudi za občane in ne samo za turiste. Imetniki kartice bodo namreč lahko koristili »steber« ugodnosti kar eno leto od nakupa kartice. S tem želi TOK obiskovalce mesta motivirati k ponovnemu obisku in ravno to daje kartici tudi tisto dodano vrednost, zaradi katere verjamejo, da se bodo za nakup odločile tudi občanke in občani. Kartica pa ima tudi dodatno vrednost, saj se po preteku veljavnosti spremeni v priročen spominek – magnetek Kopra.
Turistična organizacija Koper in Zavod Koper Otok vabita vse zainteresirane ponudnike mestnega jedra Kopra, da se kot ponudniki doživetij in/ali ugodnosti priključijo k projektu. Za sodelovanje na projektu mora ponudnik poravnati finančni prispevek, ki je za člane Zavoda Koper Otok nižji. Zainteresirani ponudniki lahko prejmejo dodatne informacije, prijavnico in pogoje sodelovanja na telefonski številki 05-6646-411 ali elektronskem naslovu miran.kospenda@koper.si. Rok prijave je 17. januar, vse zainteresirane ponudnike, zato TOK vabi na tretjo predstavitev projekta, ki bo v ponedeljek, 13. januarja, ob 10. uri, v sejni sobi Pretorske plače v Kopru. Zaradi lažje organizacije predstavitve prosijo, da ponudniki svojo prisotnost potrdijo na zgoraj navedeni elektronski naslov do petka, 10. januarja, do 12. ure.

kart