DomovArhivUlica 15. maja zelena ulica?

Ulica 15. maja zelena ulica?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav Ulica 15. maja danes, na dan brez avtomobila, ni bila zaprta za ves promet (ponoči so neznanci pretrgali trakove za zaporo prometa in pločevina je zasedla tudi vsa parkirišča), se je njen del spremenil v Zeleno ulico.

Od 10. ure je na pločniku pred naseljem 15. maj pestro dogajanje s tržnico na prostem, ki bo trajalo vse do 18. ure. Na voljo so ekološko pridelani izdelki, predstave in program za otroke, lokalna gostinska ponudba, predstavila pa se bodo tudi nekatera društva.

Tako si je približno 130 otrok koprskih vrtcev dopoldne že ogledalo poučno, zabavno in smešno predstavo v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji, ki otroke uči o varnosti v cestnem prometu. Ves dan je tudi v znamenju akcije Zamenjaj igračo – zamenjaj svet, na kateri lahko najmlajši zamenjajo igrače, knjigarna Libris pa sodeluje z literaturo s področja ekologije, zdravja, aktivnega preživljanja prostega časa in nekaterih drugih področij.
Organizator, Zavod Eko humantitatis, seveda ob današnjem Dnevu brez avtomobila, naproša obiskovalce, da dogodek Zelena ulica obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom. Kot je znano, je slednji v tednu mobilnost v Mestni občini Koper brezplačen.