DomovArhivUlični “after work party” na Kidričevi

Ulični “after work party” na Kidričevi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi tretja ulična zabava, ki jo bo staro mestno jedro gostilo v okviru prireditve »Kidričeva Street Party«, obeta pestro kulturno dogajanje, z raznovrstno kulinarično ponudbo in bogatim programom za vse generacije.

Ta se bo uradno začel že ob 16. uri, z ustvarjalnimi delavnicami za najmlajše, v neposredni bližini galerije Lepa Vida, prav tako ob 16. uri pa bodo poskočni salsa ritmi skupine Soy Cubano dodobra razgreli ozračje na Muzejskem trgu. Ob 18. uri bo vzdolž celotne Kidričeve ulice promenadni koncert Godbe na pihala Sv. Anton v spremstvu mažoretk, vse do 22. ure pa bo pestro tudi drugod.

kidriceva

Na stojnicah se bodo tudi tokrat predstavljali trgovci mestnega jedra, poseben sklop pa bo predstavljala pestra in nekoliko drugačna ponudba umetniške navdihujoče tržnice, kjer bodo na voljo številni ročni izdelki in izdelki iz recikliranega materiala. Posebno ponudbo z degustacijo izbranih vin pripravlja tudi trgovina Okusi Kopra, Garnata bistro pa bo ponovno gostil after work party, s pestro in izbrano kulinarično pondubo. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji piva, ki bodo lahko svoje brbončice razvajali v »Hoppiness« stop – novi pivoteki na Kidričevi ulici v Kopru.

Ob 19. uri bo ob vodnjaku koncertiral Andrea Dilič, ob 20. uri pa na Muzejskem trgu še En big band.

Sicer pa lahko obiskovalci tretje Ulične zabave na Kidričevi obiščejo tudi dve razstavi

DSC_0481

Pokrajinskega muzeja Koper, in sicer slikarsko zbirko Mestne občine Koper, v katero so zajeta likovna dela iz obdobja 20. stoletja, razstavljena v galeriji Lepa Vida – Galeriji moderne in sodobne umetnosti, ter stalno razstavo sodobne industrijske zgodovine »60 let Tomosa – Življenje tovarne in njenih ljudi«, v okviru katere so v nekdanjem t.i. mlečnem baru razstavljeni številni predmeti, vozila, slikovni material in drugo, tako ali drugače vezano na obdobje Tomosa. Vabljeni tudi k obisku prvega 3D centra, v katerem si je mogoče ogledati 3D izdelke, se seznaniti z možnostmi 3D komunikacije, center pa nudi tudi podporo od idejne zasnove do prototipa tako podjetjem kot posameznikom.

 

V času ulične zabave bo Kidričeva ulica povsem zaprta za promet, obvoz bo urejen po Garibaldijevi, Župančičevi in Verdijevi ulici.