DomovArhivUradno odprtje prvenstva in odlični rezultati slovenskih karateistov

Uradno odprtje prvenstva in odlični rezultati slovenskih karateistov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Z mimohodom reprezentanc iz 43 držav, sodnikov in trenerjev se je včeraj pozno popoldne tudi uradno odprlo 1. Svetovno prvenstvo UWK v karateju, ki združuje vse tri discipline tega športa. Navzoče je v imenu gostitelja, Mestne občine Koper, pozdravil podžupan Peter Bolčič, ki je dejal, da se v Mestni občini Koper zelo dobro zavedajo pomena športa in tovrstnih dogodkih na mednarodnem nivoju. »Zadovoljni smo, da se nam znatna vlaganja v športno infrastrukturo v zadnjih letih obrestujejo s tovrstnimi odmevnimi prvenstvi«, je povedal podžupan. Odlično športno infrastrukturo, lego in gostoljubnost Kopra je pohvalil tudi predsednik organizatorja prvenstva – United World karate Richard Jorgensen.

IMG_0322

Uradnemu odprtju v Areni Bonifika je sledil županov sprejem članov organizacijskega odbora, trenerjev in sodnikov v Pretorski palači.

Prvenstvo se bo s finalnimi obračuni končalo v nedeljo, odlična novica je, da so se z dobrimi nastopi v finale uvrstili tudi člani slovenske reprezentance.

 

O 1. Svetovnem prvenstvu UWK v Kopru so poročali tudi v sinočnji oddaji Primorska kronika in v Športu na Televiziji Slovenija.

Prispevek je na ogled od 16:28 minute dalje.