DomovArhivUspelo nam je!

Uspelo nam je!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako so sklenili na današnji skupščini delničarjev družbe, na kateri so imenovali tudi pet novih nadzornikov, predstavnikov kapitala.

Delničarji Luke Koper so poleg tega na predlog Sod-a imenovali tudi pet novih članov Nadzornega sveta in sprejeli spremembe statuta družbe, ki med drugim določajo, da mora predsednik uprave imeti univerzitetno stopnjo izobrazbe.

Izid današnje skupščine delničarjev Luke Koper je razveselil tudi prvega moža Mestne občine Koper Borisa Popoviča, ki je ob tem dejal: »Kot kaže je naposled le zmagal razum. Veseli smo, da je lokalna skupnost ohranila svoj sedež v Nadzornem svetu družbe in da je predstavnica lokalne skupnosti še naprej Sabina Mozetič. Kot sem že večkrat povedal je ona delala dobro, po svoji vesti in pošteno in prepričan sem, da bo tako delala še naprej. Zadovoljni smo, da ima Luka Koper končno prosto pot za nujno nadaljevanje razvoja, prav tako smo veseli, da je Gašpar Gašpar Mišič dobil možnost, da se izkaže – sam sem prepričan da bo pri tem zelo, zelo uspešen. V kolikor pa pač ne bo, imajo nadzorniki možnost, da ga kadarkoli zamenjajo. Dejstvo je, da je bila taka odločitev najboljša za vse, zmagali smo vsi, poraženca v tej zgodbi ni. Zdaj je pa čas, da nehamo z razkazovanjem mišic in se ukvarjamo izključno z razvojem Luke Koper ter vseh podjetij, ki so z Luko Koper povezana.«

Ob tem naj spomnimo na prizadevanja koprske občine za ohranitev enega člana v Nadzornem svetu Luke Koper. S tem namenom sta bili začetek septembra sklicani kar dve seji Občinskega sveta Mestne občine Koper, prva, na kateri so svetniki soglasno sprejeli protest zoper namere Slovenske odškodninske družbe, da iz Nadzornega sveta družbe izloči predstavnika lokalne skupnosti, ter druga, na kateri so si bili svetniki enotni, da predstavnica lokalne skupnosti ostane Sabina Mozetič. Poleg tega je Mestna občina Koper pripravila nasprotni predlog (po katerem  naj bi delničarji glasovali zgolj o odpoklicu petih nadzornikov, predstavnikov kapitala, z izjemo predstavnice lokalne skupnosti, in imenovanju  petih novih članov, sicer šest članskega Nadzornega sveta) in vsem malim delničarjem Luke Koper poslala dopis s prošnjo za izdajo pooblastila za glasovanje na 23. redni seji skupščine Luke.