DomovArhivV finalu pokala MNZ slavili Dekančani

V finalu pokala MNZ slavili Dekančani

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Postojne, ki so letošnjo sezono v Enotni primorski nogometni ligi osvojili naslov prvakov in se s tem za prihodnjo sezono uvrstili v 3. SNL, so se sinoči na koprski Bonifiki v  finalu pokala Medobčinske nogometne zveze Koper pomerili z ekipo Jadran Dekani, ki je letošnjo sezono v 3. SNL zahod sklenila z odličnim tretjim mestom.

Da so Dekančani v odlični formi, je potrdilo tudi včerajšnje srečanje, saj so Postojnčane premagali kar s 4:1. Dekančani so z golom Gregorja Ščulca povedli že v začetnih minutah srečanja, tudi potem so imeli kar nekaj priložnosti, ki se žal niso izšle. Po napaki dekanske obrambe, ko je domači vratar Anže Rupnik storil prekršek za enajstmetrovko, je Postojnčanom uspelo izenačiti rezultat na 1:1 in ga obdržati vse do 73. minute. Potem pa so se Dekančani razigrali, odlični Ščulac je nasprotnikom zadal še dva gola, v 83. minuti srečanja pa je za Dekani uspel zadeti še Luka Stepančič. 

Srečanje, ki ga je včeraj spremljalo kar šest sodnikov, je sodil glavni sodnik Kevin Zirnstein, si je ogledala tudi množica gledalcev. Po tekmi je sledila podelitev pokala, ki ga je Dekančanom izročil predsednik MNZ Koper Jani Bačič ter seveda veliko slavje zmagovalcev.

Finalista včerajšnjega srečanja se bosta v sezoni 2016/2017 avtomatsko uvrstila v pokal NZS.

Sicer pa bo MNZ Koper v prihodnji sezoni prevzela vodenje 3. SNL Z, 2. Slovenske mladinske lige (2. SML) in 2. Slovenske kadetske lige (2. SKL).

 

 

Postojna: Mršić Dejan, Tamindžija Luka, Mršić Marin, Milaković Dejan, Mršić Mario, Uzeiri Fisnik (62′ Cestnik Luka), Bećirović Husein, Šućur Aleksander, Dedić Zlatan, Sivčevič Denis, Božinov Kostadin

Rezervni igralci: Cestnik Luka

Jadran Dekani: Rupnik Anže (56′ Jerman Simon), Vitezica Jakob, Pirjevec Matej, Kotnik Jesih Timotej  (46′ Rupnik Jaka), Šop Deni, Terčič Andrej, Babič Matjaž (80′ Habuš Matic), Palčič Jan, Stepančič Luka (84′ Kučinič Patrick), Ščulac Gregor, Kocjančič Irvin (60′ Starc Vasja)

Rezervni igralci: Jerman Simon, Ščulac Žan, Habuš Matic, Semenič Matjaž, Kučinič Patrick, Rupnik Jaka, Starc Vasja

Strelci: 0:1 – Ščulac Gregor (12′), 1:1 – Dedić Zlatan (57′, 11m), 1:2 – Ščulac Gregor (73′), 1:3 – Ščulac Gregor (76′), 1:4 – Stepančič Luka (83′)

Rumeni kartoni: Rupnik Anže (54′)