DomovArhivV Kopru danes še dve potniški ladji

V Kopru danes še dve potniški ladji

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladenka med potniškimi ladjami, 142 metrska prestižna lepotica Le Lyrial se je na svojo prvo pot po Sredozemlju podala maja letos, po tem ko so jo v ladjedelnici Fincantieri v Anconi gradili kar 477 dni. Morska lepotica, ki ji tako na zunaj, kot tudi v notranjosti ne primanjkuje modernega stila s pridihom miline in nebeškosti, se ponaša s 122 luksuznimi kabinami s pogledom na morje in velja za okolju prijazno ladjo, saj so njeni izpusti v ozračje minimalni.

Ob njem prvem obisku so ladjo obiskali tudi predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper in ladijskega agenta, ki so kapetanu ladje Le Lyrial Regisu Daumesnilu predali spominske plakete.

Zgodaj popoldne se je ob bok koprskega potniškega terminala privezala še Costa Mediterranea ladjarja Costa Crociere, ki je zaradi manjših težav z enim od rešilnih čolnov morala spremeniti itinerarij. Namesto tedenskega križarjenja po Mediteranu, od Trsta do grškega Rodosa, je ladja v črnogorskem Kotorju, kjer je prišlo do neljubega dogodka, v katerega pa ni bila udeleženega nobena oseba, spremenila smer vožnje, nazaj proti Trstu. Namesto grških otokov so tako potniki obiskali Dubrovnik in nekatera druga hrvaška obalna mesta, danes pa so si ogledali tudi Koper.