DomovArhivV Kopru priredili izmenjevalnico pustnih kostumov

V Kopru priredili izmenjevalnico pustnih kostumov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot poroča STA, so v koprskem Središču Rotunda, v torek skupaj z ekipo NOWAst3 priredili izmenjevalnico pustnih kostumov. Izmenjava je bila namenjena tako otrokom kot odraslim, z njo pa so želeli omogočiti kroženje dobrin, ne da bi za to morali odšteti velike denarje, je pojasnila Metka Šori. V prihodnje bodo pripravili še več druženj z izmenjavo oblačil.
Pri t. i. Swap Partyju gre za zabavo, na kateri poteka izmenjava stvari. Na prvem tovrstnem dogodku so izkoristili pustni čas za to, da bi si ljudje lahko izmenjali pustne kostume po realni vrednosti. Vsak je tako prinesel svoje kostume, jih odložil med izdelke nizke, srednje ali visoke kategorije, ter nato dobil listek, s katerim je lahko odnesel drug izdelek iz iste kategorije, je za STA navedla Šorijeva iz neformalnega združenja ustvarjalk NOWAst3.

Tokratni pustni zabavi kot tudi prihodnjim tovrstnim dogodkom so dodali kreativno ekipo, ki bo v zameno za manjši prispevek oblačila priredila, bodisi skrajšala ali zožila, ter dodala detajle, s katerimi bodo oblačila postala unikatna.
Glavni namen tovrstnih druženj je omogočiti kroženje dobrin, ne da bi za to morali odšteti velike denarje, poudarja Šorijeva. S tem gredo v nasprotje s potrošniško logiko, saj spodbujajo ljudi, “da ni potrebno vedno kupovati novo in novo, ampak da je mnogo drugih načinov, po katerih lahko pridemo do stvari”.

Swap partyji bodo predvidoma na sporedu vsak tretji torek v mesecu. Na ta način si bo mogoče brezplačno prenoviti garderobo, čas preživeti v prijetni družbi in narediti korak za družbo z manj odpadki, poudarjajo v Središču Rotunda.