DomovArhivV Kopru se bo plesalo

V Kopru se bo plesalo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokrajinski muzej Koper in soorganizator Društvo Qualitas Vitae prvim 150im prijavljenim ponujata popolnoma brezplačen vstop. Za ostale bo vstopnina 20 evrov, zato svetujejo, da se zainteresirani čimprej prijavijo na email ples@pokrajinskimuzejkoper.si ali na telefonski števliki 05/6633570.
V času plesa bo v muzeju poskrbljeno tudi za varstvo otrok, ki jim bo posvečena posebna plesna delavnica, pozabili niso niti na pogostitev, zmagovalci iger pa bodo za nagrado dobili v brezplačno uporabo Toyoto Auris Hibrid izolske avtohiše Toyota Jereb.

2_e7cca08b045112049c22bf1b79ea6405

Ples je nekoč že bil zelo prisoten v Kopru, običaj pa je začel zamirati skupaj s koncem Beneške republike, šele v šestdesetih letih se je spet začel razvijati in to prav na zgornjem vrtu, ki leži za muzejsko palačo Belgramoni Tacco, saj je bil tam letni vrt sosednjega Hotela Galeb.

Tokratni Iustinopolitanski ples, ki nosi starodavno ime Kopra »Iustinopolis«, združuje tako polpreteklo plesno veselje s starejšim beneškim izročilom in v Koper prinaša dogodek, kjer se blišč preteklosti srečuje z radostjo bližajočih se praznikov.