DomovArhivV mestno jedro Kopra prihaja V. slikarski ex-tempore

V mestno jedro Kopra prihaja V. slikarski ex-tempore

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dvodnevno slikarsko druženje se je v preteklosti izkazalo kot prava odločitev z zelo dobrimi likovnimi rezultati, ki je obogatila pomladanski kulturni utrip v mestnem jedru. Sodelovanje je brezplačno, namenjeno pa je ustvarjalcem z nekaj likovnimi izkušnjami.

Na voljo bosta dva formata platen, in sicer 50×70 cm in 70×70 cm, za ostale likovne pripomočke pa morajo poskrbeti ustvarjalci sami. Avtorjem ostaja prepuščena izbira tehnike in načina upodabljanja, zaželeno pa je, da likovniki ustvarjajo na lokacijah v mestnem jedru Kopra, ki jih upodabljajo, saj tematika ex-tempore ostaja arhitekturno obarvana.

Vsi zainteresirani lahko elektronsko prijavo pošljejo na naslov izlozbe@koper.si, v kateri naj bodo navedeni naslednji podatki: ime in priimek, kraj bivanja, telefonski kontakt in ime morebitnega likovnega društva. Prijavi je potrebno priložiti še fotografije dveh novejših likovnih del. Potrditev sodelovanja in podrobnejša navodila bodo ustvarjalci prejeli po e-pošti. Na navedeni e-naslov pa lahko naslovijo tudi morebitna vprašanja. Za tiste, ki bi želeli ustvarjati le v petek ali le v soboto (ta dan le do 15. ure), se morajo o tem dogovoriti z organizatorjem.

Zbirno mesto za prevzem platen bo v petek, 8. maja, od 7.30 do 9. ure, v pritličju Pretorske palače.

Oddaja izdelkov bo v soboto, 9. maja, med 14.30 in 15. uro. Strokovna komisija bo vsa pravočasno oddana slikarska dela pregledala in ocenila. Odprtje razstave in razglasitev najboljših del bo še isti večer v pritličju Pretorske palače. Slikarska dela bodo ves mesec predstavljena na več različnih lokacijah, a najprej v starem mestnem jedru Kopra. Avtorji najboljših del bodo nagrajeni z brezplačno samostojno predstavitvijo in razstavo v Pretorski palači in v kavarni Loggia.