DomovArhivV novi sezoni kar sedem novih ladij

V novi sezoni kar sedem novih ladij

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Za lanskoletno, deseto jubilejno sezono pomorskega potniškega turizma v Kopru, ki je s 45 prihodi potniških ladij v Koper pripeljala skoraj 60 tisoč potnikov in pripadajoče člane posadke, se 18. aprila letos začenja nova sezona. V letu 2015 v Kopru pričakujejo 51 prihodov potniških ladij, med katerimi bo kar sedem novink. Med njimi je denimo tudi potniška ladja svetovno priznanega ladjarja MSC cruises, MSC Musica, ki bo k nam prispela 29. aprila. Na seznamu potniški ladij, ki bodo premierno obiskale Koper, najdemo še ladje Berlin, Silver Cloud, Celebrity Constellation, Aurora, Le Lyrial, Artania in Riviera. V letu 2015 bo tako Koper obiskalo nekaj manj kot 60 tisoč potnikov in še približno 30 tisoč članov posadke. Največ ladij bo k nam prispelo maja in septembra, pestro bo tudi med poletnimi meseci, zadnja potniška ladja pa bo k nam priplula 5. novembra.

Sicer pa so prav v teh dneh v Kopru pripravili poročilo in pregled minule sezone. Tudi v letu 2014 je, tako kot prejšnja leta, mesto obiskalo največ angleško govorečih gostov. Med 58.974 potniki, ki so v letu 2014 obiskali Koper, je bilo največ Britancev (53 %), Američanov (18 %), Kanadčanov (6 %) in Avstralcev (5 %). Zanimivo je, da so med vsemi potniki našteli pripadnike kar 104 različnih narodnosti. Primerljiva z ostalimi sezonami je bila tudi starostna struktura potnikov, kar pomeni, da je bilo tudi v letu 2014 največ potnikov starih med 61 in 70 let. Pohvalno je, da so bili odzivi potnikov zelo dobri. Glede na njihova pričevanja so bili ti z obiskom mesta in kakovostjo naših storitev zelo zadovoljni. Veliko pohval je Koper dobil na račun dobre organiziranosti podajanja informacij, navdušila pa sta jih tudi sam videz mesta in tukajšnja čistoča.

V spodnji video izjavi si poglejte, kaj o prihajajoči novi sezoni pravi svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja.