DomovArhivV novo lepotico kot pravi gospodje

V novo lepotico kot pravi gospodje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Številne občanke in občani, ki so si v okviru včerajšnjega dneva odprtih vrat ogledali prostore nove šole v Sv. Antonu, so bili nad videnim več kot navdušeni. Tudi ravnateljica Osnovne šole Elvire Vatovec Franka Pegan Glavina je ponosno dejala, da je nova podružnična šola v Sv. Antonu »prava lepotica«, ki bo učenkam in učencem ter učiteljem in drugim strokovnim delavcem zagotavljala optimalne pogoje in v kateri se bodo počutili »kot pravi gospodje«.

V novem objektu , ki obsega več kot  3000 kvadratnih metrov neto površin, od tega dobrih 2500 m2 za šolo in 500 m2 za telovadnico, je 10 matičnih učilnic, pet predmetnih učilnic, ena mala učilnica, skupni prostor za prvi razred, kabinet matičnih učilnic, sedem predmetnih kabinetov ter knjižnica in multimedija s kabinetom. Šola ima še razdelilno kuhinjo z jedilnico, upravni in ostale spremljajoče prostore ter komunikacije. V okolici povsem nove šolske stavbe pa so uredili šolski vrt z igriščem. Po besedah ravnateljice Franke Pegan Glavina bo šolo, ki je »ponos tretjega tisočletja« obiskovalo približno 250 otrok, ki se bodo v nove šolske prostore preselili po krompirjevih počitnicah v začetku novembra.

Kot je včeraj v svojem govoru spomnil župan Boris Popovič, so šolo začeli graditi pred šestimi leti, na podlagi novih demografskih podatkov pa so jo morali v letu 2009 začasno prekiniti, ker se je pojavila potreba po dodatnih prostorih in so se zaradi tega odločili za nadzidavo objekta. Spomnil je še, da so v zadnjih 12 letih v Mestni občini Koper prenovili ali na novo zgradili prav vse stavbe vrtcev in šol, izjemni sta le šola na Škofijah in vrtec v Dekanih, ki bosta prav tako kmalu dočakala lepšo prihodnost.

Včerajšnji program so s petjem in plesom popestrili učenke in učenci Osnovne šole Elvire Vatovec Prade.