DomovArhivV soboto nas čaka triatlon za pokal Istre

V soboto nas čaka triatlon za pokal Istre

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dogodek, ki združuje šport, druženje, tekmovalnost in humanitarnost ter zabavo, se bo tudi v tokratni, sicer že peti izvedbi, odvijal v središču Kopra, natančneje na Ukmarjevem trgu. Tako bodo na svoj račun ponovno prišli ljubitelji plavanja, kolesarjenja in teka. Športni dogodek je namenjen tako rekreativnim športnikom, kot tudi izkušenim tekmovalcem, pa tudi najmlajšim športnim navdušencem. Slednji se bodo lahko preizkusili na super sprint Eppinger triatlonu za otroke (300m plavanja/10km kolesa/2km teka), odrasli športni navdušenci pa bodo izbirali med malim triatlonom za vsakogar (300/10/2) in najdaljšo razdaljo tekmovanja sprint triatlonom (750/21,5/5), ki letos šteje tudi za državno prvenstvo. Na voljo bo tudi tekmovanje v štafetnem triatlonu v ekipi dveh ali treh tekmovalcev, ki bo priložnost za vse, ki se v svet triatlona podajajo prvič. Letošnja novost je tekmovanje v akvatlonu oziroma v kombinaciji plavanja in teka, in sicer na treh različnih razdaljah, kjer se bodo lahko pomerili tako otroci kot tudi odrasli.

 Športno dogajanje bo prijetno dopolnila ponudba nekaterih domačih obrtnikov na stojnicah, poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok z animacijo. V centru Kopra si ob poletnem vzdušju lahko ponovno obetamo pravi športni praznik, tako za domače kot za tekmovalce iz sosednje Italije, Hrvaške in Avstrije.

Tiste, ki se bodo s triatlonom uspešno soočili prvič, bo v cilju čakalo posebno priznanje – Moj prvi triatlon, sicer pa bodo najboljše nagradili z unikatnimi medaljami, ki so jih prav za to priložnost ročno izdelali učenci Centra za usposabljanje Elvire Vatovec iz Strunjana. V zameno jim bodo organizatorji prireditve,  ŠD 3ŠPORT podarili športno opremo in pripomočke, ki jih bodo na dan tekme zbrali na prizorišču. Ob tej priložnosti velja povabilo organizatorja tako tekmovalcem kot obiskovalcem, da pobrskajo po domačih omarah za športnimi rekviziti (kolesa, rolerji, kolebnice, žoge, pripomočki za plavanje, itd.), obutvijo in oblačili, ki jim ne služijo več ter jih v soboto, 13. junija prinesejo s seboj.

Triatlon za pokal Istre 2013

Zapore prometa

Zaradi prireditve bo v soboto, 13. junija, med 16.30 in 19.30 uro popolna zapora prometa na naslednjih lokacijah:

– Ukmarjev trg, odsek Pristaniške ulice, Kopališko nabrežje in odsek Vojkovega nabrežja,

– Ankaranska cesta:

– od krožišča vhoda Luke Koper do krožišča Porsche Koper – zapora vseh štirih pasov,

– od krožišča Porsche Koper do krožišča Sermin – enosmerna zapora dveh notranjih pasov smer Ankaran-Koper (promet v smeri Koper-Ankaran v krožišču Sermin bo potekal nemoteno).

Med 16.15 in 20. uro  bo popolna zapora prometa:

– Pristaniška ulica (krožišče pri koprski tržnici do Ukmarjevega trga)

Poleg tega bo od petka, 12. junija, od 14.30 ure do sobote, 13. junija do  22. ure delno moteno parkiranje na Ukmarjevem trgu.

Program prireditve:

od 13.00 do 17.15: prijave na Ukmarjevem trgu pri Koprski plaži

ob 15.15: AKVATLON za vsakogar

ob 16.45: SUPER SPRINT »Eppinger« triatlon za otroke

ob 16.45: MALI triatlon za vsakogar

ob 18.00: SPRINT triatlon in štafete

ob 19.30: Pogostitev + druženje

ob 20.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Situacija za tekmovalce 2015

Prijave na dogodek so podaljšane, in sicer do srede 10. junija do 24. ure na spletni strani www.sd3sport.com, kjer je na voljo tudi več informacij o dogodku.

www.sd3sport.com ; sd3sport@gmail.com ; 041 547 721