DomovArhivVikend v znamenju kulinarike in koncertov

Vikend v znamenju kulinarike in koncertov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Živahno dogajanje se bo pričelo že v soboto dopoldne, ko bo Pristaniška ulica v Kopru zaživela v sklopu prireditve Podeželje v mestu. Dogodek, ki je v zadnjih letih postal tradicionalen, vsako leto v mesto privabi številne proizvajalce in ponudnike domačih izdelkov in pridelkov, tako se bo tudi letos na stojnicah predstavilo 35 slovenskih kmetij, poskrbljeno pa bo tudi za pester spremljevalni program, ki ga bosta zaznamovala delavnica izdelave idrijskih žlikrofov in praznovanja ferie oziroma tradicionalnega andaluzijskega praznika na prostem ter objem plesno-kulinaričnega nastopa društva Luna Flamenca. Pod Taverno in po Pristaniški ulici pa bodo zaigrali Stari prijatelji s Kicarja, ki občinstvo navdušujejo z igranjem na doma narejene inštrumente. Tako bo sobotni sprehod med stojnicami imenitna priložnost za ogled, pokušino in nakup krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad, medu ter sezonskega sadja in zelenjave.

Sobotne večerne ure pa bodo namenjene letnemu koncertu MePZ Obalca. Slednji bo ob 20. uri nastopil v dvorani sv. Frančiška in občinstvu predstavil svoje celoletno delo. Koncert bo sestavljen iz dveh različnih glasbenih stilov. Tako bo v prvem delu koncerta zbor izvajal sakralne skladbe, ki segajo vse od romantike, pravoslavne liturgije do novonastalih skladb slovenskih skladateljev iz 21. stoletja. V drugem delu koncerta pa bodo izvedli izključno skladbe slovenskih skladateljev. Poseben poudarek bo na skladbah primorskih skladateljev, kot sta Andrej Makor, Ambrož Čopi in drugi, ki jih domači poslušalci že poznajo in so jim tudi zelo naklonjeni. Na koncertu bo nastopila tudi gostja Veronika Vižintin s harmoniko, vstopnine na koncertu pa ne bo.

V nedeljo bo od 12. ure dalje v Taverni Festival bosanske kulinarike, ki ga bodo popestrili tudi razstava ročnih del in delavnici ljudskega plesa ter izdelave tradicionalnih jedi. Tudi nedeljske večerne ure pa bodo minile v znamenju koncertov. Ob 19. uri bo na Titovem trgu koncert Pihalnega orkestra Koper, ki se bo združil s Pihalnim orkestrom Divača in tako bo več kot 100-članski orkester odigral super (z)godbo. Prav tako v nedeljo, ob 20. uri pa bo v dvorani  sv. Frančiška 11. letni koncert akademskega društva Univerze na Primorskem.