DomovArhivVroče poletje v znamenju pestrega dogajanja

Vroče poletje v znamenju pestrega dogajanja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pestro poletno večerno dogajanje bo nastopilo že danes, 27. junija, in sicer na več lokacijah, ki jih bodo vsebinsko obogatili nastopajoči v okviru jubilejnega 20. Primorskega poletnega festivala. Tako bodo ob 17. uri v parku na Vergerijevem trgu občinstvo navduševale lutke s predstavo Pavliha revival, ob 21. Uri pa bo v kleti Vinakoper ponovno nastopil Iztok Mlakar. Pestro bo tudi v Circolu, kjer bo ob 20.30 nastopil Riccardo Arrighini trio iz Italije, v sestavi Riccardo Arrighini na klavirju, Pietro Martinelli na kontrabasu in Emiliano Barrella na bobnih, sledil pa bo nastop Black coffee & Martine thomas iz Zadra.

Primorski poletni festival se bo nadaljeval tudi v soboto, 28. junija, najprej z nastopom Teatra Matite, ki bo ob 20. uri v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič uprizoril lutkovno predstavo Pavliha Revival, nato pa še s Poklonom Tartiniju v Gledališču Piran ob 21. uri ter monokomedijo Bužec on, bužca jaz v Pokrajinskem arhivu Koper ob 21.30. Pestro pa bo tudi v nedeljo, 28. junija, ko bo ponovno na ogled predstava Pavliha revival, in sicer ob 11. uri na Vergerijevem trgu ter večerna sklepna uprizoritev Dundo Maroje, predstave Kruševskega gledališča iz Srbije, ob 21. uri v Luki Koper.

Ves konec tedna bo glasbeno obarvana tudi Taverna, kjer  bo na prvem polfinalnem večeru FENS-a ob 20. uri nastopilo kar 16 pevk in pevcev ter pevskih skupin iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, BiH, Bolgarije in Madžarske, in sicer v kategorijah od 6 do 9 let, od 10 do 13 let, od 14 do 16 let in pa od 16 do 18 let. Tem se bo v soboto, 28. junija, prav tako ob 20. uri pridružilo še 17 glasbenikov, ki  bodo prav tako v različnih kategorijah skušali prepričati žirijo, odločilni dan pa bo nedelja, 29. Junija, ko bo v Taverni še gala prireditev – razglasitev zmagovalcev letošnjega FeNS-a in podelitev nagrad.