DomovArhivVse najboljše, Radio Capris!

Vse najboljše, Radio Capris!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prebivalci Obale dobro vemo, da je Radio Capris skozi leta ves čas stremel k prepletu zabave, dobre glasbe in zanesljivih ter aktualnih informacij, torej k nečemu, kar je bilo v začetku devetdesetih let v slovenskem medijskem prostoru še neznanka. Po dvajsetih letih vztrajanja v začrtani smeri je Radio Capris danes najbolj poslušana radijska postaja na Obali in tudi v Obalno-kraški regiji. Torej povsod, do koder seže signal radijske postaje.

Valilnica kadrov

Zgodba razvijajočega se Radia Capris je pri marsikom vzbudila željo, da bi tudi sam prispeval svoj del, svojo idejo oziroma svoje znanje. Tako je v ekipo Radia Capris v vseh teh letih skupno pristopilo približno 130 sodelavcev, nekateri so od tod zaplavali v še bolj deroče medijske vode, nekateri so po določenem času odnehali. Če morda ne veste, so v preteklosti na Radiu Capris delali novinar POP TV Iztok Presl, Dorijan Maršič in Marinko Hrvatin, televizijska voditeljica Lorella Flego, DJ Lovro, Sebastjan Jeretič, Patrik Vlačič in mnogi znani glasbeniki, kot na primer Nelfi Depangher, Lara Baruca, Drago Mislej – Mef in številni drugi.

Danes ekipa Radia Capris šteje 30 članov: voditeljev, redaktorjev, programskih tehnikov, komercialistov, vodstva in ostalih sodelavcev, ki soustvarjajo program, ki je pisan na kožo prebivalcem slovenske Istre. »Radio Capris se je kot lokalni medij v zadnjem obdobju zavihtel med najbolj priljubljene radie v Sloveniji. V domačem okolju je zelo prepoznaven predvsem po lastnem lokalno-informativnem programu, v katerega smo skozi leta vlagali največ truda,« ponosno pravi odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Medijski pokrovitelj

Pohvalna je tudi podpora Radia Capris lokalnemu športu. Koprski rokomet, nogomet in ostali lokalni klubi v zadnjih letih vedno bolj aktivno sodelujejo z radiem, ki jim kot medijski pokrovitelj zelo pomaga pri uresničevanju njihovih ciljev.

Radijci se zadnja leta ukvarjajo tudi z organizacijo odmevnih dobrodelnih projektov. Ker se jih je skozi leta zvrstilo neskončno, ne bomo izpostavljali vsakega posebej. Vsaka posebna priložnost, praznik, obletnica ali dogodek je razlog, da se Caprisovci odpravijo tudi na koprske ulice, predvsem zato, da s kakšno pozornostjo poslušalcem polepšajo dan. In to zgodbo vpletejo še v program. Tega pa je zadnji mesec zaznamovalo predvsem obeleževanje 20. obletnice radia. Tako so v studiu gostili stare sodelavce, vrteli stare oglase in posnetke oddaj, objavljali fotografije in še mnogo več. Vse skupaj pa so zaključili z že tradicionalnim dnevom odprtih vrat.