DomovArhivVzdrževalna dela za večjo protipoplavno varnost parkirišča za tržnico

Vzdrževalna dela za večjo protipoplavno varnost parkirišča za tržnico

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru nedavne prenove parkirnega območja je bilo ugotovljeno, da je možno zagotoviti še večjo protipoplavno varnost, zato se bodo že jutri začela pripravljalna dela za nasutje protipoplavnega nasipa na območju zadnje parkirne vrste, do višine kote obstoječega nasipa med Piransko cesto in Semedelsko promenado. Kanal za odvodnjavanje meteornih voda bo tako zaprt med dvema nasipoma, ki bosta znatno zmanjšala možnost vdora vode na parkirno površino.
ParkingZaTrznico_a_16082015-6794Kot je znano, se peščeno parkirišče za tržnico nahaja v depresijskem območju, kar je v preteklosti povzročalo nemalo nevšečnosti zaradi poplavljanja ob plimovanju morja. Mestna občina Koper želi zagotoviti občanom in drugim uporabnikom parkirišča še večjo protipoplavno varnost ob izjemnih padavinah in plimovanjih. Poleg večje protipoplavne varnosti, bodo pridobljene tudi nove zelene površine, saj bo nasip pridobil tudi parkovno funkcijo, ki bo primerno ozelenjena.

Ureditvena dela predvidoma ne bodo povzročala motenj pri uporabi preostalih parkirnih mest. V primeru, da imetniki posebnega parkirnega abonmaja ne bodo našli prostega parkirnega mesta zaradi izvedbe del, bodo lahko z istim abonmajem uporabili parkirišča ob stadionu Bonifika.