DomovArhivZ novimi dresi do novih uspehov

Z novimi dresi do novih uspehov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so dejali na sinočnji predstavitvi nove zunanje podobe slovenske nogometne reprezentance,

»si želijo, da bi novi dresi Slovenijo ponesli v svet«

in tudi zato so za njihovo premierno predstavitev simbolično izbrali koprski potniški terminal. Še bolj kot izbira lokacije, je bil domiseln sam način predstavitve. Podobo novega dresa so namreč kar pod milim nebom in ob soju skoraj polne lune sestavili trije luški kontejnerji.  

Sicer pa nov dres proizvajalca Nike, ki že skoraj deset let opremlja našo izbrano vrsto, ohranja stilizirano podobo Triglava, na prsih pa ima našit državni grb. Zanimivo je, da so tudi novi dresi izdelani iz recikliranega materiala, kot zanimivost naj povemo, da za izdelavo kompleta majice, hlač in nogavic potrebujejo 18 plastenk. Dresi so obenem zasnovani na podlagi t.i. dry-fit tehnologije, ki odvaja znoj od telesa in tako pripomore k temu, da se igralci ne pregrejejo. V osnovnem dresu prevladujeta svetlo modra in bela barva, tretja različica pa je popolnoma zelene barve.

DSC_5018

Reprezentanti so z novim videzom zadovoljni in, kot je povedal vratar Jan Oblak, upajo, da jim bo pomagal do velikih uspehov.

DSC_5025

“Čas gre naprej in tako tudi dresi,”

pa je sinoči povedal kapetan Boštjan Cesar. Izjavama kapetana Cesarja in obrambnega igralca Luke Krajnca, sicer nogometaša italijanskega Cagliarija, pred jutrišnjo tekmo z Makedonijo lahko prisluhnete v spodnjem videu.