DomovArhivZa večjo varnost osnovnošolcev v Kopru

Za večjo varnost osnovnošolcev v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru projekta Varna pot v šolo je Mestna občina Koper v zadnjih letih s simboli sončkov označila glavne poti, ki jih otroci vsakodnevno uporabljajo za dostop do svojih osnovnih šol. »S tem projektom smo otrokom na njim prijazen način označili pot, po kateri se vsak dan podajo v šolske klopi. Njihovo pozornost pa smo dodatno pritegnili še z rdečimi oznakami na prehodih za pešce v bližini šol. Barva je že dotrajana in zato so znaki potrebni osvežitve. Pri slednjem nam je s finančnimi sredstvi pomagala  Zavarovalnica Triglav, za kar se jim v imenu vseh nas in vseh otrok ter njihovih staršev iskreno zahvaljujem«, je na današnji slavnostni predaji sredstev dejal podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

triglav 133

Ob koncu letošnjega leta bodo namreč v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« v Zavarovalnici Triglav pomagali lokalnim skupnostim. Del finančnih sredstev, ki so jih v preteklosti namenili za nakup novoletnih daril za poslovne partnerje, bodo znova razpršili po vsej Sloveniji in podprli več kot 30 projektov v lokalnih okoljih od Obale do Pomurja. Med njimi je tudi pomoč Mestni občini Koper za osvežitev talnih oznak za bolj vidno pot v šolo. »V Zavarovalnici Triglav želimo prispevati k večji varnosti v lokalnih skupnostih. Triglav kot družbeno odgovorno podjetje že vrsto let ozavešča udeležence o pomenu odgovornega ravnanja do sebe in drugih. Posebno pozornost še posebej namenjamo najmlajšim. Prometna vzgoja otrok je ena izmed naših najpomembnejših nalog, saj je to naložba za varno prihodnost.  Zato smo pri preventivnih projektih podprli občino in njen projekt Za varno pot v šolo. V kolikor bomo s pomočjo preventivnih projektov uspeli pomagati k večji ozaveščenosti otrok v prometu, je naš namen dosežen,  je povedal Aldo Pucer, direktor območne enote Koper  Zavarovalnice Triglav.  

Lani pomagali projektom za otroke

Številne pozitivne zgodbe z različnih koncev Slovenije so zaznamovale že zaključek lanskega leta, ko je Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Za boljši jutri podprla 22 preventivnih projektov z različnih družbenih področij. Med njimi je Območna enota Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav podprla Komunalo Mežica pri obnovi in razširitvi signalizacije Varne poti v šolo na območju občine Mežica, Prvo OŠ Slovenj Gradec pri nakupu novih zaščitnih blazin za pouk športne vzgoje, Vrtec pri OŠ Ribnica na Pohorju pri ureditvi zunanjega igrišča in Vrtec Ravne na Koroškem pri postavitvi novih, mehkih talnih podlag za zaščito pred padci na tamkajšnjem otroškem igrišču.

V letošnji izvedbi preventivne akcije bodo v zavarovalnici sredstva namenili gasilcem, civilni zaščiti, zdravstvu in prometni varnosti otrok. S tem želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Tako bodo znova pokazali odgovornost do družbe in okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. Za boljši jutri.