DomovArhivZačel se je 5. Banka Koper Junior Slovenija Open do 14 let

Začel se je 5. Banka Koper Junior Slovenija Open do 14 let

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Teniškem centru Bonifika se je v soboto začel močan mednarodni teniški turnir 5. Banka Koper Junior Slovenija Open za dečke in deklice do 14 let. Teniški klub Koper je na turnir privabil preko 200 igralcev in igralk iz 22 držav, ki bodo kar devet dni vihteli loparje in se borili za točke za evropsko jakostno teniško lestvico. Takšne turnirje kot je koprski je leta 2000 osvajala tudi Koprčanka Andreja Klepač, ki je ob koncu istega leta postala celo najboljša evropska igralka leta in si s tem rezultatom odprla okno v svet profesionalnega tenisa. Turnir, ki ga že peto leto podpirata Banka Koper in Mestna občina Koper, je tretje kategorije, vendar bi si koprsko udeležbo in jakost udeležencev želel tudi marsikateri turnir višjega ranga. V glavnem turnirju bo nastopil tudi Borna Devald (Hrv), lanskoletni zmagovalec prestižnega Orange Bowla do 12 let v Miamiju, ki bo na koprskem turnirju drugi nosilec.

Organizator je zagotovil tudi številna povabila za mlade koprske teniške upe, ki se bodo skušali dokazati v močni mednarodni konkurenci. Tako bodo na turnirju nastopili Mai Vidovič, David Cepak, Robert Korelc, Taj Popovič, Gordan Fran Mileusnić, Luka Maksič, Kristina Kofol, Gaja Katerina Turk (vsi TK Koper), Vid Umer, Anja Čotar in Zala Ule (vse Ta Los Vanganelos).

“Letos imamo v kvalifikacijah rekordno število prijavljenih, predvsem pa nas veseli, da je tudi ta turnir vsako leto močnejši, zato bomo v prihodnosti o najboljših na našem turnirju zagotovo še slišali” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper in dodal: ” Moram povedati, da vsakodnevno prejemamo številne pohvale za urejenost teniškega centra in kvaliteto igrišč”. Finalna srečanja bodo v soboto v dopoldanskem času.