DomovArhivZačel se je Festival Jeff 2014

Začel se je Festival Jeff 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrtove koprskega Pokrajinskega muzeja sta z uvodnim koncertom letošnji Jeff glasbeno odprla Alba & Leo, glasbenika, ki skupaj ustvarjata od leta 2005, ko sta nastopala v zasedbi Love Runners. Glasbeno minimalističen koncert z akordi ene akustične kitare, je par obogatel z loopingom v živo. Publika, ki je tudi letos zapolnila muzejske vrtove, je lahko občudovala več kot klasičen aranžma, saj Alba & Leo uvajata bogat ustvarjalni prostor, z vrhunskimi vokali in nepredvidljivo odrsko improvizacijo.

V drugem delu včerajšnjega glasbenega večera so se na odru predstavili Die Wiener Ziehharmoniker, Dunajski filharmonikarji in harmonikarice z gosti na gostovanju v Sloveniji. Ansambel številnih harmonik, včeraj je svoj zvok v že tako umetniški ambient oddajalo kar 17 harmonik, predstavlja povezovalni element med – v sicer manjši meri – tradicijo tega glasbila in – predvsem – raziskovanjem novih zvokov in oblik orkestrskega igranja.

Jeff, ki bo trajal vse do 20. avgusta letos, bo potekal vsako sredo. Prvi del sicer do 16. julija, nato po vmesni poletni pavzi od 6. avgusta dalje. Naslednji teden se bosta predstavila Duo Borut Mori in Igmar Jenner in gipsy jazz kvartet Note Noire 4ET iz Firenc.

Spremljevalni program festivala Jeff je pester kot sama glasbena vsebina, saj bodo ob koncertih potekale brezplačne kuharske delavnice. Te bodo potekale en dan pred samim Jeffom, torej ob torkih (8. in 15. julija ter 5. in 12. avgusta). Na delavnice se je potrebno predhodno prijaviti na festivalski oz. KŠOKovi info točki ali na mail info@jeff.si.

Naslednji večer nastaja s pokroviteljstvom Luke Koper, d. d., ki dogodek podpira in omogoča tudi preko sklada Živeti s pristaniščem. Včerajšnji pokrovitelj je bila Banka Koper, med večjimi podporniki pa sta tudi Pokrajinski muzej Koper in Mestna občina Koper. Naslednje večere omogočajo Agraria Koper, vinarstvo Rodica Inspira Komunikacije, Autocommerce PE Koper, gostišča Piknik in Labirint.