DomovArhivZačenja se Ful kul poletje!

Začenja se Ful kul poletje!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Glavni namen delavnic, ki bodo poleg kopališča Žusterna in mestnega kopališča v Kopru letos prvič organizirane tudi na centralni plaži v Portorožu, je popestriti dogajanje na plažah, predvsem pa najmlajšim prebivalcem ter številnim turistom zagotoviti prostor za druženje, ustvarjanje in aktivno preživljanje uric pod žgočim soncem. Izvajajo jih člani društva Olimp, ki imajo že pretekle izkušnje oziroma izobrazbo iz pedagoškega področja. Urnik delavnic, ki jih pripravljajo vsako soboto in nedeljo, je različen, na kopališču Žusterna se delavnice izvajajo od 9. do 13. ure, popoldne,  med 14. in 18. uro pa te gostujejo v Kopru na mestni plaži in na centralni plaži v Portorožu.

Foto_4

Tudi letos bodo otroci na delavnicah izdelovali tematske izdelke, ki jih bodo avgusta predstavili v okviru tradicionalne prireditve Oživela ulica v Kopru. „Vsak vikend oziroma delavnici smo nadeli barvo in tematiko. Skupno bo tako pet tematskih delavnic, s pričetkom 19. julija in zaključkom 17. avgusta. Tematike bodo poletno, počitniško in seveda morsko obarvane, saj si želimo, da je poletje pisano in FUL KUL,“ nasmejano pojasni predsednica društva Olimp, Darja Gostinčar.

Foto_5

Po izkušnjah v lanskem letu so odzivi na tovrstno dogajanje na plaži zelo dobri, saj so starši na te delavnice navajeni, otroci jih radi obiskujejo, vsako leto pa se število aktivnih članov povečuje. Vendar pozor, delavnic nikar ne gre zamenjati za varstvo otrok, kljub temu, da bosta po dva člana na delavnico na ustvarjalne nadobudneže pazila odgovorno in si prizadevala, da bodo skupne urice zabave minile kar se da mirno in prijetno.

Foto_1

V primeru grdega vremena delavnic ne bo, napovedani termini bodo premeščeni na nek drug termin, ki bo pravočasno objavljen na Facebook strani – delavnice ful kul. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na Tilna Pajka (podpredsednika društva), in sicer tako, da pokličete na telefonsko številko 040 474 240 ali pošljete elektronsko pošto na naslov drustvo.olimp@gmail.com.

V Društvu Olimp bodo, kot so nam še zaupali, letošnje FUL KUL – otroške ustvarjalne delavnice na plaži, izvedli z nepogrešljivo podporo Mestne občine Koper, Občine Piran oziroma soizvajalca Javnega podjetja Okolje, Luke Koper, Zavarovalnice Maribor, Banke Koper, podjetja Butik Tiskovin in Savica Ltd Koper ter medijskim sponzorjem Radiem Capris.

Foto_2

Opis delavnic po dnevih:

1.            Prva modra delavnica: 19. in 20. julij – otroci bodo risali in ustvarjali z barvicami. Skupni izdelek: POLETNA RAZGLEDNICA.

2.            Druga zelena delavnica: 26. in 28. julij – otroci bodo ustvarjali s plastelinom. Skupni izdelek: MORSKO DNO (MORSKA ŽELVA)

3.            Tretja rumena delavnica: 02. in 03. avgust – otroci bodo ustvarjali s papirjem/kartonom. Skupni izdelek: MOJ POLETNI SPOMINEK.

4.            Četrta oranžna delavnica: 09. in 10. avgust – otroci bodo risali in ustvarjali s vodenimi barvicami. Skupni izdelek: MORSKI PREBIVALCI – DELFINI (Portorož) in PRISTANIŠČE (Koper in Žusterna).

5.            Peta rdeča delavnica 16. in 17. avgust – otroci bodo risali in ustvarjali s vodenimi barvicami in papirjem. Skupni izdelek: HOTEL ŽELJA.