DomovArhivZačetek oktobra v Kopru novo študentsko središče

Začetek oktobra v Kopru novo študentsko središče

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je za poslovni prostor v velikosti 1300 kvadratnih metrov odštela približno 500.000 evrov, okrog 300.000 evrov pa so porabili za obnovo.

Gradbena dela so se pričela že februarja, iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem pa sporočajo, da bo središče zaživelo z novim študijskim letom.

študent 2

Vse za študente na enem mestu

Velika prednost novega študentskega središča je vsekakor odlična lokacija v samem mestnem jedru, v neposredni bližini koprskih fakultet. Cilj vzpostavitve študentskega središča je, da študent dobi na enem mestu vse potrebno za študij in ostale dejavnosti, ki pritičejo študentskemu življenju. Poleg sedeža Študentske organizacije Univerze na Primorskem, bo v novem središču tudi točka subvencionirane študentske prehrane, čitalnica z dostopom do interneta, prireditveni prostor, študentski servis, v sodelovanju z Univerzo na Primorskem pa še vpisna služba, karierni center in univerzitetni inkubator.
Na koprski študentski organizaciji si želijo, da bi novi prostori postali stičišče študentov in hkrati alternativa gostinskim lokalom pri preživljanju prostega časa.