DomovArhivZakaj so pri informacijski pooblaščenki tako nesramni?

Zakaj so pri informacijski pooblaščenki tako nesramni?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zakaj je pri tem tako prizadevna, nas niti ne zanima. In dokler je bila nesramna samo do nas, smo to enostavno trpeli. Sedaj pa je dovolj!

Zaradi laži, ki so se vztrajno ponavljale v medijih, smo se odločili objaviti vso resnico o primeru Rumena noč. Zato smo v rubriki resnica objavili vse dokumente in tajne telefonske prisluhe, da bi si javnost sama ustvarila mnenje o tej zadevi. Pa se je zaradi tega sprožil pravi škandal.

Poleg novih negativnih prispevkov nekaterih medijev, ki jim je šlo v nos, da smo objavili nekatere prisluhe in s tem javnosti omogočili, da se sama presodi o tej zadevi, se je sprožila tudi akcija informacijske pooblaščenke. O tem, kaj si je privoščila, smo že poročali.

Čeprav je bilo jasno in glasno izpostavljeno, da so telefonski prisluhi del sodnega spisa in da je pogovore tajno snemala policija, je informacijska pooblaščenka pritisnila na Mestno občino Koper, češ da snema županove telefonske pogovore. In čeprav je Mestna občina Koper oziroma Multimedijski center Vizija, ki je kasneje prevzel upravljanje spletnega medija ekoper.si, od ljudi, ki nastopajo v objavljenih prisluhih, dobil ustna in nato še pisna dovoljenja za objavo, se pritisk informacijske pooblaščenke nadaljuje.

Tako je zdaj informacijska pooblaščenka z nesramnim dopisom začela pritiskati na ljudi, ki nastopajo v prisluhih. Tako so v tem tednu tisti, ki nastopajo v prisluhih,  prejeli grožnjo s strani pooblaščenke, da bodo privedeni v uradne prostore pooblaščenca v Ljubljano kot priče v postopku. Smo res preveč občutljivi ali je informacijska pooblaščenka naravnost nesramna? Presodite sami. Spodaj je primer njenega dopisa eni od oseb, ki so tudi pisno dovolili objavo telefonskih pogovorov.