DomovArhivZakaj vlada provocira občine?

Zakaj vlada provocira občine?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav je bila na pomembnem srečanju napovedana tudi predsednica Vlade Alenka Bratošek, se dogodka na koncu ni udeležil niti en sam predstavnik Vlade.

Namen srečanja, ki se ga je udeležila večina slovenskih županov, je bila povsem operativno prevetriti vse težave in ovire, s katerimi se soočajo slovenske lokalne skupnosti ter poiskati konkretne rešitve. Ignorantski odnos državnega vrha do lokalnih skupnosti je tako presegel vse meje in še poglobil prepad med aktualno Vlado in župani, ki se na terenu soočajo z življenjskimi zgodbami in težavami današnje gospodarske krize.

“To je skrajno nesramno in arogantno,” je dogajanje komentiral Boris Popovič. “Kljub temu, da smo si župani vzeli čas ne glede na vse obveznosti, s katerimi se dnevno soočamo, se dogodka ni udeležil niti en sam predstavnik državnega vrha. Tako ne moremo naprej.”

S to potezo je Vlada pokazala, da se sploh ne zaveda razsežnosti današnje krize in da ni pripravljena razumeti, da mora država okrepiti vlogo lokalnih skupnosti namesto, da jih s svojimi ukrepi celo dodatno tlači. Slovenijo lahko iz krize povleče samo realno gospodarstvo in odpiranje novih delovnih mest po celotnem ozemlju države. In prav župani lahko pri tem odigrajo ključno vlogo posrednikov med realnim življenjem in delovanjem državnega vrha.