DomovArhivŽelezniška cesta že danes dvosmerna

Železniška cesta že danes dvosmerna

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že v jutranjih urah so si potek del na omenjeni cesti ogledali predstavniki izvajalca del, Direkcije RS za ceste, Mestne občine Koper, Občinskega inšpektorata in policije, pridružil pa se jim je tudi svetovalec župana Gašpar Gašpar Mišič, ki se je želel še posebej seznaniti s potekom gradnje kolesarske steze. Ta je, kot je povedal, ključna pridobitev, s katero občina povečuje varnost kolesarjev v prometu in tako povezuje Koper z območjem Miljskih hribov. Sledil je tehnični pregled objekta, ki je bil tudi uspešno opravljen.

Delavci trenutno opravljajo zaključna dela na cestišču, do konca dne bo asfaltirana tudi kolesarska steza, manjša zaključna dela predvsem na kolesarski poti pa bodo končana še do petka.

Kot smo že poročali, je naložba zajemala obnovo celotne ceste, ki povezuje Sermin in območje Miljskih hribov ter Ankarana, v okviru katere so uredili in razširili priključek na državno cesto, zmanjšali naklon in tako predvsem voznikom iz smeri Sermina olajšali vključevanje na Jadransko cesto in zagotovili boljšo preglednost. Občina je poleg tega dokončno uredila in asfaltirala tudi kolesarsko pot, ki je preusmerjena iz glavne ceste na za to posebej urejen nasip, s čimer je še dodatno poskrbela za varnost kolesarjev v prometu.

V teh dneh pa je za promet ponovno odprta Dolinska cesta, kjer je sicer še v teku ureditev javne razsvetljave.