DomovArhivŽreb je Kopru določil Velenje

Žreb je Kopru določil Velenje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že ta konec tedna bo Koper gostil zaključni rokometni turnir pokala Slovenije, v katerem bosta poleg ekip Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, nastopila Dol TKI Hrastnik ter letos odlični in skoraj nepremagljivi Koper 2013. Kot je določil današnji žreb na odprtem, v čudovitem koprskem mandraču, čaka domače igralce težka polfinalna tekma, na kateri bodo morali svoje moči meriti z ekipo Gorenje Velenje. Ekipa iz Hrastnika pa se bo v polfinalu srečala s Celjem Pivovarno Laško. 

Presenečenje letošnjega turnirja, ki bo v soboto in nedeljo napolnil Areno Bonifika, je nedvomno dejstvo, da bosta v končnici tako pomembnega tekmovanja prvič igrala kar dva 1.B-ligaša, in sicer ekipi Dola in Kopra 2013. Sicer so tudi letos največji favoriti Celjani, ki so s 17 pokalnimi naslovi tudi slovenski rekorderji in so v vseh teh letih preostalim rokometnim ekipam prepustili zgolj drobtinice. Trikrat so pokal osvojili Koprčani – Cimos, propadli predhodnik zdajšnjega kluba, ki je bil leta 2011 tudi zadnji zmagovalec pred celjsko serijo –, po enkrat pa Gorenje ter pokojna Gold Club in Prule.

In čeprav so bili obrazi prisotnih na današnjem žrebu prvi trenutek nekoliko razočarani, so bili toliko bolj optimistični štirje predstavniki polfinalnih ekip.

20150324_130028

Rok Petrič, predsednik Dola:Žreb je dober. Čakata nas zanimivi tekmi. Tako za prvo mesto kot tudi za tretje, za katero se bomo borili z domačini.

Branko Tamše, trener Celja: “V lanskem polfinalu smo se srečali z Gorenjem, tokrat bomo tudi z Dolom odigrali pošteno tekmo in se, verjamem, uvrstili v finale.

Zoran Jovičič, trener Kopra 2013: “Za nas žreb ni bil najboljši, ampak je kot je.

Ivan Vajdl, trener Gorenja: V letošnji sezoni smo se nekoliko mučili z nasprotniki, ki so od nas v prvenstvu uvrščeni nižje od nas. Upam, da bomo Koper vzeli dovolj resno, da z uvrstitvijo v finale ne bomo imeli težav.