DomovArhivŽupanova komisija za ustanovitev ekonomske cone

Županova komisija za ustanovitev ekonomske cone

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Temu ostro nasprotujejo v Mestni občini Koper, kjer še vedno verjamejo, da bi podaljšanje veljavnosti Zakona o ekonomskih conah temu območju prineslo številne pozitivne učinke.

Tako je koprski župan Boris Popovič, kot smo že poročali, minuli teden na predsednico vlade Alenko Bratušek naslovil pismo, v kateri je prosil za pojasnila in predlagal ponovni razmislek o podaljšanju veljavnosti Zakona o ekonomskih conah, konec oktobra pa je dal oblikovati tudi Komisijo za ustanovitev nove ekonomske cone Koper, ki bo preučila možnosti za vzpostavitev nove ekonomske cone v Kopru.

lukakoper_large_623 Ekonomska cona Luke Koper bo, v kolikor vlada ne bo podaljšala veljavnosti Zakona o ekonomskih conah, po prvem januarju ukinjena. Kaj to pomeni za luško dejavnost?

Vanjo so vključeni Japec Jakopin, ustanovitelj in direktor inovativnega podjetja Seaway, dr. Rok Strašek prorektor za ekonomiko in finance, mag. Suzana Tokić iz družbe ST konzultacije d.d., dr. Dragan Kesič strokovnjak s področja mednarodnega poslovanja, zaposlen na Fakulteti za management in dr. Marko Vidnjevič iz Fakultete za humanistične študije, predseduje pa ji mag. Sebastjan Jeretič, svetovalec koprskega župana za komuniciranje in digitalno agendo.

Kot je povedal predsednik novoustanovljene komisije Sebastjan Jeretič so se na prvi seji Komisije člani seznanili s trenutnim stanjem tako v Sloveniji kot tudi v Evropski Uniji na tem področju ter se pogovarjali o nadaljnjih korakih ter pričakovanjih. Enotni so si bili, da mora biti rezultat njihovega dela vzpostavitev kakovostnih delavnih mest, pa tudi gospodarskega razvoja širšega območja.

In medtem ko komisija s polno paro dela naprej, na koprski občini nestrpno pričakujejo odgovor predsednice vlade oziroma ministrstva za finance, o tem, ali bodo ugodili njihovi prošnji za podaljšanje veljavnosti Zakona o ekonomskih conah, ki bi pozitivno vplival na celotno slovensko gospodarstvo.