DomovArhivNov parkirni režim dobro sprejet

Nov parkirni režim dobro sprejet

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Se vam je že kdaj primerilo, da ste parkirali vozilo na plačljivem parkirišču in s strani redarske službe dobili le opozorilo? Brez kazni? Koprčani in obiskovalci tega mesta so bili takšne prijaznosti deležni ta teden,” so zapisali na spletnem mediju Žurnal24 in pohvalili namero občine, da svoje občane, kot tudi turiste in obiskovalce mesta, ob uvedbi parkirnih novosti ter plačljivega režima na velikem makadamskem parkirišču za tržnico najprej opozarja. Bodo pa, kot so pojasnili na občinskem redarstvu, s prihodnjim tednom začeli uporabnike pakrkirišč, ki ne bodo upoštevali prometne signalizacije in ne bodo zakupili parkirnega listka tudi oglobili.

Sicer je parkiranje na makadamskem parkirišču za tržnico precej ugodno, za cel dan parkiranja je namreč potrebno odšteti 1 evro, občanke in občani pa lahko kupijo tudi posebni mesečni abonma, za katerega bodo morali plačati zgolj 10 evrov. Da je parkiranje za tržnico po uvedbi parkirnine uporabnikom prijazno, so se danes strinjali tudi nekateri mimoidoči, ki so potrdili da je občina sočasno tudi zgledno uredila parkirišče, ki sicer ostaja gramozno, a z urejenimi dovoznimi potmi in mesti za avtomobile.

O pozitivnemu sprejemu novosti na pakiriču za tržnico sicer priča tudi podatek, ki so nam ga zaupali na občinskem redarstvu, da je bilo prve dni tam parkiranih približno 160 avtomobilov brez zakupljenega parkirnega listka, danes pa približno 30, “od tega kar nekaj tujcev, ki zaradi nerazumevanja jezika niso vedeli, da je potrebno na tem parkirišču plačati parkirnino.”

Spodaj objavljamo prispevek Žurnala24 v celoti.