DomovKolumneBožično-novoletna jelka zasijala v družbi Miklavža in otrok

Božično-novoletna jelka zasijala v družbi Miklavža in otrok

Kolumne Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je koprski Titov trg obiskal Miklavž in skupaj z otroki odšteval do odprtja luči na božično-novoletni jelki. Še danes in jutri lahko obiščete Miklavžev sejem, kmalu pa bo odprlo tudi drsališče na Titovem trgu.

Prvi od treh decembrskih dobrih mož je sinoči obiskal tudi naše mesto. Miklavža so na Titovem trgu z božičnimi pesmimi pričakali otroci pevskega zbora Osnovne šole Koper, ki so nato v družbi Miklavža in voditelja Tomaža Klepača odštevali do odprtja luči na božično-novoletni jelki.

Letošnje novoletno drevo meri 14 metrov, v Koper pa je prispelo iz notranjskih gozdov. Okrasili so ga s približno dvema kilometroma svetlobnih verig, približno 30 svetlečimi kroglami in 20 utripajočimi lučkami. Dogajanje na trgu so obogatile tudi hiške z gostinsko ponudbo, kjer se lahko pogrejete s kuhanim vinom, čajem in drugimi napitki ter se okrepčate s prazničnimi dobrotami. Sinočnje prireditve na trgu se je udeležilo številno občinstvo, med katerim je bil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič. Po končani prireditvi pa so se najmlajši v družbi Miklavža sprehodili do Miklavževega sejma na Carpacciovem trgu. Sejem, kjer boste na približno 40 stojnicah lahko izbirali Miklavževa darila oziroma uživali v prazničnih dobrotah, lahko obiščete še danes in jutri med 12. in 20. uro.

Praznično dogajanje se nadaljuje tudi danes, v petek, 7. decembra, ko bo ob 19. uri na trgu plesni nastop AKUD Kolo in nastop Colorado Country line dance. Za pravljično dogajanje v mestu pa bo znova poskrbela kočija, s katero se boste lahko med 18. in 20. uro zapeljali po Pristaniški ulici. Zaradi bogatega dogajanja bo danes, jutri in nedeljo na odseku Pristaniške ulice od koprske tržnice do Ukmarjevega trga predvidoma med 16. in 20. uro zapora prometa.

Danes popoldne bo začelo obratovati tudi drsališče na Titovem trgu, prav tako pa lahko vikend izkoristite za drsanje ob morju, ki ob petkih in sobotah obratuje med 10. in 23. uro, ob nedeljah pa med 10. in 20. uro.

Več o dogajanju v prihodnjih dneh preverite na spletni strani:  www.cudolandija.si.