G. Jani (Janko) Möderndorfer, našli ste “grešnega kozla”, krivca za vse, bravo!

Kolumne Preglej vse novice
Deli vsebino

V celoti objavljamo odprto pismo, ki ga je župan občine Žirovnica Leopold Pogačar naslovil na poslanca Državnega zbora g. Janija (Janka) Möderndorferja.

Odločil sem se deliti z vami moje župansko razmišljanje o zadnji državotvorni odločitvi vas izbrancev slovenskega ljudstva v hramu demokracije, povezani z reševanjem »sveta in domovine«, kjer ste našli glavnega krivca za vse tegobe naše lepe male domovine.

Ja, našli ste ga, slovenskega župana oz. županjo. Le-ta je kriv za nezakonite odločitve državnih organov, ta je kriv za bančno luknjo, za gospodarski kriminal, slabo pokojninsko reformo, TEŠ 6, drugi tir, za slabo letino jagod, za korupcijo v zdravstvu, nezadovoljne policiste, vojake in seveda za begunsko krizo ter spore na Bližnjem vzhodu.

Župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar: “Našli ste glavnega krivca za vse tegobe naše lepe male domovine. Ja, našli ste ga, slovenskega župana oz. županjo.” Foto: skledar.si

Nekateri poslanci in poslanke, predvsem vi, prvopodpisani pod pobudo za spremembo Zakona o lokalni samoupravi, gospod poslanec Jani (Janko) Möderndorfer, ste našli »grešnega kozla«, krivca za vse, bravo!

Gre za sprenevedanje, licemerstvo in predvsem za revanšizem, ker vaši stranki ni in ne bo uspelo na lokalnem nivoju. Pa veste, zakaj vam ne bo?  Preden bi vam, vaše zadnje stranke, katere član ste ne bo več v vladi. Res pa je, da pa boste verjetno g. Jani Möderndorfer vi še in to v kakšni novi/stari stranki.

Če bi mislili iskreno, bi spremembe na podoben ali celo isti način predlagali za vse javne funkcionarje

Če bi s somišljeniki mislili iskreno, pošteno in s ciljem sprememb potem bi podobne spremembe na podoben ali celo isti način predlagali za vse javne funkcionarje, začenši pri sebi, gospodih in gospeh v parlamentu. Najprej s spremembo volilnega sistema in nato z odpoklicem na način, kot ga predlagate za nas župane in županje.

“Glavno je da stranka, ki že v imenu skriva centralizacijo, zada pred državnimi volitvami še zadnje ugrize, kot ranjeni volk, preden pogine.” Foto: SMC

Vendar pa je »vrag vedno v detajlih«, saj namesto učinkovitega sistema dela organov pregona, preiskave in učinkovitega sodstva, ki bi preganjal in obsodil domnevno pokvarjene in kriminizirane posameznike v županskih vrstah, predlagate javna sojenja v obliki referendumov. Pozabljate pa, da za razliko od vas, ki se skrivate na volitvah za stranko, mene ljudje volijo neposredno in potem med mandatom ne »menjam občin«.

Že sam predlog odpoklica župana je narejen tako, da razen povzročitve stroškov, ki jih bodo pokrili davkoplačevalci v občini, kjer se bo tak postopek pričel,  do odpoklica skorajda ne more priti. Torej ste z odstotki, ki so potrebni za posamezno dejanje v procesu odpoklica in končni rezultat, verjetno »kupčkali«, da ste sploh dobili podporo somišljenikov, ki potem pritisnejo gumb »za«.

Kaj menijo asociacije, ki predstavljajo slovenske državljanke in državljane in Državni svet pa seveda ni pomembno. Glavno je da stranka, ki že v imenu skriva centralizacijo, zada pred državnimi volitvami še zadnje ugrize, kot ranjeni volk, preden pogine.

Gospe in gospodje poslanci, predvsem vi, g. Jani (Janko) Möderndorfer, državljanke in državljani, bralke in bralci in seveda  moje drage občanke in občani, ne pišem tega, da bi me bilo strah, da bi me odpoklicali, kajti, ko ne bom imel več podpore ali bom kaj zagrešil, bom odšel sam. In g. Jani (Janko) Möderndorfer, ni mi vseeno, da nas imate (mene in ostale) za »búkseljne«.

G. Möderndorfer predlagajte enake vatle za vse enake

Spoštovani g. Möderndorfer predlagajte enake vatle za vse enake, na enak način, predvsem pa pridite »na položaj« na enak način, z enakim volilnim sistemom, kot sem prišel jaz. Ko pa bova storila kaznivo dejanje naj naju sodišče na enak način kaznuje in to takoj. Ne iščite obhoda sodnega sistema na takšen način.

Žalosti me, da nekatere poslanke in poslanci ob obisku občin in s tem potencialni volivcev govorijo eno, v parlamentu s pritiskom na gumb, pa delajo drugo. Toliko o neodvisnosti poslank in poslancev.

Župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar.

Imam konkreten predlog:

Odstopite od tega predloga sprememb Zakona o Lokalni samoupravi in dodajte v Kazenski zakonik določbe, da se vsako kaznivo dejanje, ki ga stori funkcionar pri opravljanju svoje funkcije procesira od utemeljenega suma do sodbe v roku šest mesecev.  Ustrezne podzakonske akte pa spremenite na način, da do te odločitve (torej v šestih mesecih) funkcionarska funkcija miruje brez nadomestila plače, razen zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja.

Če to storite bom verjel, da vam je šlo za to, da bi župani in županje delali zakonito in ne za način političnega obračunavanja z nami.

Srečno obema, vam in meni!

Leopold POGAČAR,

župan občine Žirovnica