DomovKolumneKOLUMNA: Nova blamaža koprske opozicije

KOLUMNA: Nova blamaža koprske opozicije

Kolumne Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred časom smo na našem portalu napisali nekaj tekstov o tem, kako si koprska opozicija v pomanjkanju resnih argumentov enostavno pomaga z lažmi in sprenevedanjem. Razgalili smo denimo zlorabljanje teme brezdomstva s strani opozicijske svetnice Olge Franca, o čemer lahko berete tukaj in tukaj, ter tako prikazali način delovanja najbolj glasne opozicije. No, ta opozicija še kar nadaljuje po stari poti demagogije in sprenevedanja.

KOLUMNA: Ko se razgali opozicijski blef

KOLUMNA: Koprska opozicija, zakaj tako?

Zadnja poteza občinske svetnice Olge Franca me je spomnila na ulične trike lokalnih politikov v državah južno od nas. Ko se je na primer v nekem obmorskem črnogorskem mestu občina tik pred volitvami lotila prenove neke ceste, je aktivist druge stranke obiskal tisto ulico in od hiše do hiše spraševal, če so zadovoljni s prenovo ter seveda tiho povedal, da so prav oni zaslužni zanjo. Pa sploh niso imeli enega samega predstavnika v dotedanjem občinskem svetu. Ko so se vladajoči kasneje podali na isto ulico, je bilo že prepozno.

Na to anekdoto sem se spomnil, ko so mi povedali, kaj se je dogajalo na novinarski konferenci Olge Franca. Novinarje je sklicala zaradi nevarnega križišča za Dekane in pompozno napadla občino, da se sploh ne zmeni za tako nevaren odcep. Zgražala se je nad domnevno pasivnostjo občine in se razburjeno spraševala, ali mora nekdo umreti na tej točki, da se bo kdo končno zganil. Tako kot je pred časom zlorabljala brezdomce, je tokrat za nabiranje političnih točk zlorabila vse mrtve na naših cestah.

Pri tem seveda ni razkrila določenih dejstev. Najprej, da gre za državno cesto in da so za trenutno stanje bolj odgovorni njeni strankarski kolegi, ki so pred leti vodili prometni resor. Še bolj pomembno, zamolčala je, da je bila na seji občinskega sveta jasno obveščena o tem, da bo problem še pred poletjem rešen z montažnim krožiščem, ki ga bo kasneje zamenjalo stalno.

Foto: ekoper.si
Ali je pozabila, da so ji pokazali jasno skico in vse načrte, ki jih je občina pripravila? Ali pa … ? Ali pa je uporabila tisti zgornji črnogorski trik in je načrtovala najprej pompozni napad na občino, nato pa bi se lahko v svojem kraju hvalila, da je ureditev pred sezono njena zasluga.

No, pa je načrtovani performans Olge Franca padel v vodo kar med samo novinarsko konferenco. Želeli smo se namreč izogniti demagoškim nebulozam, ki jih lokalni mediji tako veselo poberejo samo zato, da lahko pišejo proti županu MOK Borisu Popoviču. Novinarske konference se je zato udeležila tudi delegacija MOK pod vodstvom predstojnice urada za gospodarske javne službe in promet Nataše Likar. Ko je Olga Franca zaključila svoj performans, je Likarjeva prisotnim enostavno pokazala vse načrte in dokumente ter tako na samem dogodku razbila nov blef koprske opozicije.

Foto: ekoper.si

In zakaj je pomembno, da vsakič znova razgalimo umazane poteze koprske opozicije? Zato, ker se sicer nebulozni očitki nabirajo in nabirajo … in ljudem enostavno zlezejo v možgane. Zato je pomembno vsakič znova nastopiti proti tej demagogiji in praznim zgodbam, s katerimi koprska opozicija napada trenutno občinsko vodstvo.

In k sreči nam moderna digitalna orodja omogočajo hitre odzive in neposredno komuniciranje z vami. Če bi vam bili še vedno edini vir informacij klasični mediji, hm, potem bi pač iz tedna

v teden spremljali samo prazne opozicijske zgodbe in zlorabo brezdomcev, mrtvih na naših cestah in kdo ve koga še. Še dobro, da lahko na našem portalu preverite dejstva in razgaljanje takšnih praznih političnih performansov, kot jih izvaja Olga Franca.

Sebastjan Jeretič

*