DomovKulturaAvtomatik Delovišče z razstavo o možnostih oblikovanja urbanega okolja

Avtomatik Delovišče z razstavo o možnostih oblikovanja urbanega okolja

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 25. septembra, ob 18. uri bodo pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Koper Aleša Bržana v Mali loži odprli razstavo Avtomatik delovišča in KUD C3, ki je del programa Avtomatik Delovišča. Ta bo prebivalcem Mestne občine Koper ponudila vpogled v raznolike možnosti oblikovanja urbanega okolja in bo v Mali loži gostovala do 16. oktobra.

Prav tako v petek, med 10. in 11. uro, bo v Mali loži tudi čas za klepet ob kavi s koprskim županom Alešem Bržanom.

Študentje Univerze v Ljubljani, Fakultete za arhitekturo in Biotehnične fakultete – Oddelka za krajinsko arhitekturo, bodo pod mentorstvom prof. dr. Davorina Gazvode (BF), asist. Nejca Florjanca (BF), prof. Mihe Dešmana (FA), Vlatke Ljubanović (FA) in doc. dr. Boštjana Bugariča (AD) ter Mateje Filipič (AD) v Mali loži na panojih predstavili idejne zasnove ekološkega in enovitega prostorskega razvoja mesta Koper.

Idejne zasnove so bile oblikovane v sklopu krajinsko-načrtovalskega in urbanistično-arhitekturnega seminarja v poletnem semestru 2019/20 na prostorski delavnici, katere podrobnejša analiza je ekološki in enovit prostorski razvoj mesta Koper.

Foto: Zbirnik AD