DomovKulturaBaročni večer v Šmarjah

Baročni večer v Šmarjah

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbena karavana cikla Barok, s katerim se pevci in pevke MePZ Obalca v letošnji sezoni priklanjajo baročnim in sakralnim delom slovenskih in tujih skladateljev, se po odlično obiskani premieri na Škofijah tokrat seli v Šmarje. V tamkajšnji župnijski cerkvi bodo v nedeljo, 13. maja, ob 19. uri pod vodstvom dirigentke Sonje Mezgec poslušalce ponesli v sakralno obarvano glasbeno preteklost in sedanjost. 

Vrhunec koncerta bo redko izvajano delo Antonia Tarsia (1643–1722), koprskega baročnega skladatelja in glasbenika, ki je že kot deček pel v koprski stolni cerkvi, bil v njej pozneje angažiran kot stolni organist in ji ostal zvest do konca življenja.

Foto: MePZ Obalca

Vsa njegova dela, posvečena mestni stolnici, danes skrbno hrani arhiv koprske škofije. Pri izvajanju Tarsievega dela Magnificat v C-duru bo zbor spremljal sekstet izkušenih glasbenikov; Uroš Bubnič in Bogomir Petrač na violini, Vitan Košpenda na violončelu, Erika Dujc in Sara Olivo na flavti ter Maja Malenšek za orglami. Slednja se bo poleg nadarjenega mladega koprskega harmonikarja Kristoferja France predstavila tudi solistično.

MePZ Obalca poslušalce že teden dni pozneje vabi na svoj že 17. letni koncert. Ta bo v soboto, 19. maja, ob 20. uri v dvorani sv. Frančiška v Kopru.