DomovKulturaCarpaccio500: Zbor Slovenske filharmonije

Carpaccio500: Zbor Slovenske filharmonije

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Minilo je petsto let, odkar je za potrebe koprske škofije beneški slikarski mojster Vittore Carpaccio izdelal znamenito oltarno palo, ki še danes ponosno krasi koprsko katedralo. Zavidljivi obletnici se želi z organizacijo mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe ”Simfonic voices” pokloniti tudi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem.

55827b28_195t4c4340
V torek bodo člani Zbora Slovenske filharmonije posvetili koncert Carpaccievi umetnini. Foto: filharmonija.si

Tudi tokrat prava glasbena poslastica

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem je jesenski del koncertnega cikla namenil predvsem obujanju glasbenih biserov iz renesanse, baroka in drugih obdobij, na koncertih pa bodo zazvenele tudi številne novosti iz vokalnega sveta, nekatere od njih bodo doživele tudi krstno izvedbo.

V torek, 8. novembra, ob 20. uri se v Pokrajinskem muzeju Koper obeta že tretji koncert, posvečen umetnini Vittoreja Carpaccia. V goste tokrat prihaja Zbor Slovenske filharmonije, ki ga vodi dirigentka Martina Batič.

Vse od ustanovitve je osrednje umetniško poslanstvo Zbora Slovenske filharmonije predvsem izvajanje raznovrstne glasbe a cappella, kar uresničuje tako v Vokalnem abonmaju kot tudi na drugih koncertih, izvajanje vokalno-instrumentalne glasbe z Orkestrom Slovenske filharmonije ter drugimi slovenskimi in tujimi orkestri in tudi snemanje zborovske glasbe.

Carpaccio Convegno10
Znamenita Carpacciova umetnina. Foto: ekoper.si

Še dva koncerta v čast obletnici oltarne pale

Mednarodni cikel vokalne in instrumentalne glasbe ”Simfonic voices” se v pokrajinskem muzeju in koprski stolnici ob podpori Mestne občine Koper in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti nadaljuje s še dvema koncertoma v novembru. V Pokrajinskem muzeju Koper bosta 19. novembra 2016 ob 20. uri nastopila Eva Dolinšek (čembalo) in Patrick Quaggiato (tolkala), 30. novembra 2016 ob 20. uri pa bodo v koprski stolnici nastopili: mešani pevski zbor Obala Koper, Baročni ansambel ljubljanske Akademije za glasbo ter pevski solisti. *