DomovKulturaGledališče Koper prejelo nagrado za spletno uprizoritev Cankarjevih dram

Gledališče Koper prejelo nagrado za spletno uprizoritev Cankarjevih dram

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na sinočnji živahni spletni podelitvi so razglasili jubilejne, 10. primorske gledališke nagrade Tantadruj. Kot predstava v celoti je slavila Pirandellova Šest oseb išče avtorja v režiji Paola Magallija in produkciji SNG Nova Gorica, za igralsko stvaritev je Tantadruja prejel Jurij Drevenšek, za kulturno obarvane spletne dosežke pa Cankar Gledališča Koper. Tantadruja za življenjsko delo je letos prejela kostumografinja Marija Vidau.

Slavnostna podelitev gledališke nagrade Tantadruj se je pred številnimi ljubitelji gledališke kulture zaradi ukrepov Vlade RS v povezavi s koronavirusom odvila kar na spletu. Tako so številni ljubitelji gledališke kulture uživali na kanalu YouTube Gledališča Koper in virtualnih profilih SSG Trst ter SNG Nova Gorica v virtualni razglasitvi letošnjih dobitnikov primorske gledališke nagrade Tantadruj. Razglasitev je na zanimiv način povezovala tržaška igralka Lara Komar, scenarij je pripravil Danijel Malalan, režiser virtualne razglasitve je bil Jaka Ivanc.

Ekipa koprskega kulturnega hrama Gledališča Koper je tudi letos slavila pod vodstvom režiserja Jake Ivanca, dramaturginje Ire Ratej in tehničnega vodje Iva Štokoviča, saj je prejela nagrado za gledališke dosežke za niz spletnih bralnih uprizoritev Cankarjevih dram v projektu Gledališče za maturo.

Video včerajšnje razglasitve Tantadrujev : https://www.youtube.com/watch?v=qzB9IZUKkJM