DomovKulturaGledališče opravilo maturo!

Gledališče opravilo maturo!

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče se je s projektom Gledališče za maturo ves april osredotočalo na dijakinje in dijake zadnjih letnikov. Na kanalu YouTube Gledališča Koper in z aplikacijo ZOOM so namreč izvajali bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature. Zadnje delo bodo v živo na spletu uprizorili jutri, 30. aprila, ko bodo ob 20. uri na kanalu youtube Gledališča Koper na ogled Hlapci. Po uprizoritvi bo na vprašanja dijakinj in dijakov še zadnjič odgovarjala tudi dramaturginja Ira Ratej.

Od petka, 1. maja, dalje bodo na kanalu youtube Gledališča Koper prosto dostopne vse predstave v sklopu projekta Gledališče za maturo, skupaj z odgovori Ire Ratej. Uprizoritve Cankarjevih del, ki so jih v živo igrali v času »koronskih počitnic«, si je ogledalo več kot 2.300 gledalcev. »Upamo, da smo pomagali prispevati k boljšemu razumevanju del velikana slovenske besede. Vsem bodočim maturantom želimo čim več znanja na maturi,« sporočajo iz gledališča.

ZOOM na Gledališče Koper bo tudi tokrat uvod v večerno predstavo. Novinarka TV Koper Karin Sabadin se bo pogovarjala z igralcem Alešem Valičem in režiserjem Jako Ivancem. Intervju bo od četrtka dostopen na kanalu youtube, profilu FB in spletni strani Gledališča Koper.

Ob tem ne pozabite na Plesni odmor s Fiono, ki bo danes ob 11. uri, in Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom, ki bo v soboto, 2. maja, ob 10.30. Oboje na profilu Facebook Gledališča Koper. Kot še sporočajo iz gledališča, za obdobje po prvomajskih praznikih pripravljajo številne novosti, do takrat pa ustvarjamo po ustaljenem urniku, ki je objavljen na https://www.gledalisce-koper.si/sl/.