DomovKulturaKnjižnica bo predstavila tipanko za slepe in slabovidne

Knjižnica bo predstavila tipanko za slepe in slabovidne

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo tudi letos ob koncu leta tradicionalno izdala publikacijo, in sicer tipanko z naslovom Uganke za radovedne prstke. V pogovoru s številnimi gosti jo bodo v sredo, 16. decembra, ob 17. uri virtualno predstavili na njihovi strani Facebook.

Koprska knjižnica je združila moči s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Koper, Zavodom za prestajanje kazni zapora Koper in učitelji osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio. S posebno izdajo tipanke želijo v knjižnici javnost ozaveščati o pomenu tovrstnega gradiva, slepim in slabovidnim pa sporočiti, da v splošnih knjižnicah izvajajo storitve tudi zanje. Velika želja je, da bi z izdajo tipanke opravili prvi korak k celovitejši izgradnji prilagojenih knjižničnih zbirk.

Tipanko, ki so jo izdali v stotih izvodih, bodo predstavili direktor koprske knjižnice David Runcodoc. dr. Aksinja Kermauner s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, mag. prof. inkl. ped. Ina Sulič, učiteljica na osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio, ravnateljica osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio Helena Maglica in direktorica Zavoda za prestajanje kazni zapora Danijela Devčić.

Nekaj besed bo ob virtualni predstavitvi namenil tudi predstavnik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih. Tipanke bodo podarili splošnim knjižnicam, zavodom in društvom za slepe in slabovidne.