DomovKulturaMednarodna raziskava o družbenih, etičnih in vedenjskih vidikih pandemije COVID-19

Mednarodna raziskava o družbenih, etičnih in vedenjskih vidikih pandemije COVID-19

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Inštitut za filozofske študije in Inštitut za družboslovne študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper sta združila moči in se odzvala na sodelovanje v mednarodni raziskavi Družbeni, etični in vedenjski vidiki pandemije COVID-19, s katero želijo pridobiti mnenje prebivalstva o ukrepih, ki jih je sprejela država za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Učinkovitega zdravila in cepiva proti covidu-19 še ni, zato so bile vlade in svetovne organizacije primorane sprejeti ukrepe za zajezitev epidemije, kot so karantena, samoizolacija, socialna distanca in omejitev potovanj. Na ZRS-ju Koper želijo z raziskavo, ki pod okriljem Univerze v Oxfordu poteka v Italiji, Združenem kraljestvu, Maleziji in na Tajskem, dobiti jasno sliko mnenja prebivalstva o sprejetih ukrepih. Ob tem prosijo vse državljane Republike Slovenije, starejše od 18 let, k izpolnitvi spletnega vprašalnika, ki ga najdete na spletni povezavi. Izpolnjevanje vam bo vzelo približno 15 minut, Univerza v Oxfordu pa bo kot skrbnica podatkov z njimi ravnala skladno s Splošno uredbo Evropske unije o varstvu podatkov (GDPR).

Izsledke raziskave bodo predstavili v raziskovalnem poročilu, ki bo posredovano strokovnjakom in organizacijam z namenom informiranja odločevalcev na področju javnega zdravja in komuniciranja z javnostjo. Rezultate raziskave bodo objavili na spletni strani, v primeru dodatnih informacij pa se lahko obrnete na elektronska naslova izds@zrs-kp.si ali SEBCOV@tropmedres.ac.