DomovKulturaMešani pevski zbor Obalca v družbi mednarodno priznanih zborov

Mešani pevski zbor Obalca v družbi mednarodno priznanih zborov

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mešani pevski zbor Obalca Koper je v dozdajšnjem delu leta izredno uspešen in večkrat nagrajen. Naporen ritem, ki ga sestavljajo številni koncerti, tudi v družbi mednarodno priznanih pevskih zborov, bodo nadaljevali tudi v prihodnje

V organizaciji Mešanega pevskega zbora Obalca Koper je pretekli vikend gostoval na slovenski obali Ženski pevski zbor Cantica Bohemica iz Litoměřic (Češka Republika). Po spoznavnem srečanju s pevci Mešanega pevskega zbora Obalca Koper je bil v petek, 25. avgusta, na vrsti prvi koncert v Pastoralno kulturnem centru Georgios v Piranu. Poletni večer sta v čudovitem objemu piranskega obzidja oblikovala Ženski pevski zbor Cantica Bohemica iz Litoměřic in Mešani pevski zbor Obalca Koper.

Tudi Mestna občina Koper podpira MePZ Obalca Koper.

V soboto, 26. avgusta, pa je bil v Dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru še drugi koncert iz cikla »Odmevi s Češke«, ki so ga oblikovali Ženski pevski zbor Cantica Bohemica iz Litoměřic, Mešani pevski zbor Obalca Koper in Moški pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina, ki je s češkim ženskim zborom že sodeloval pred nekaj leti. V nabito polni dvorani Sv. Frančiška Asiškega so prisotni lahko prisluhnili odlični izvedbi tako sakralnih kot posvetnih skladb vseh treh nastopajočih skupin.

Foto: MePZ Obalca

Oktobra na Češko

Pred začetkom novega šolskega leta je torej Mešani pevski zbor Obalca Koper poskrbel za izjemno glasbeno poslastico. Leto 2017 je bilo za Obalco posebej uspešno, saj je zbor v mesecu maju osvojil dve zlati plaketi v obeh nastopajočih kategorijah (klasična in ljudska glasba) in posebno priznanje za zborovodjo na mednarodnem tekmovanju »Aurora Cantat« v Karlovcu. V naslednjih mesecih se že snujejo novi načrti in koncerti, tako na slovenski obali kot tudi v Italiji z zboroma iz zamejstva, v oktobru pa bo zbor odpotoval na gostovanje na Češko.